Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Значај постојања  удружења
Центар за подршку грађанским иницијативама, Нови програм Асоцијације Дуга

Значај постојања удружења

У оквиру пројекта „Када знам могу да делујем“, финансираног од стране организације „Црта“, одржана је протекле седмице у Синагоги, пета панел дебата на тему „ Центар за подршку грађанским иницијативама, Нови програм Асоцијације Дуга“.
Панелисти који су у току дебате говорили о томе на који начин удружења могу помоћи у покретању грађанских иницијатива били су Александар Прица, председник Асоцијације Дуга, Ивана Корунић, представник организације „Каритас“ и председница Удружења „Светлост“ Гордана Мандић Радосављевић.
Према речима Александра Прице, циљ панел дебате јесте информисање грађана о начинима на која им удружења могу помоћи и како да им се обрате.
-Догађаји оваквог типа имају сврху информисања грађана о њиховим правима. Ми, као удружења грађана смо спона између грађана и институција, познајемо законе и можемо помоћи свима да остваре своја законска права. Такође, битно је да људи знају колико удружења доприносе граду, колико људи запосле, колико финансијских средстава донесу, те самим тим желимо да укажемо на значај њиховог постојања и разбијемо предрасуде – истакао је Прица.
Удружења грађана у Шапцу су како наводи Гордана Мандић Радосављевић прилчино активна.
-Залажу се за социјалну правду и грађанску партиципацију у јавном интересу, како би се побољшао положај циљних група које су ч код свих удружења. Светлост се конкретно бави побољшањем положаја младих, организујући различите програме неформалне едукације, где омогућава мобилност младих кроз путовања и у учења у другим европским земљама – истакла је Гордана Мандић Радосављевић.
Теме о којима се дискутовало су од велике важности за грађане града Шапца. Њихово промовисање и приближавање кљуно је за очување и развој демократског духа.

К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa