Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
А САДА ДЕРБИ
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

А САДА ДЕРБИ

Металопластика домаћин, Динамо фаворит. Исход не мења поредак, али показује колико су Шапчани близу најбољој екипи Лиге. Јесенас Панчевци преломили у другом полувремену
Један поглед на табелу говори због чега је наредни меч дерби Супер лиге, не само 20. кола и због чега је гост у улози фаворита у Шапцу, а то је мало ко када гостује у хали „Зорка“.
ДИНАМО је апсолутно најбољи тим Супер лиге ове сезоне. Имају добре младе, али пре свега изуезтне искусне играче које године можда онемогућавају да оставе траг у јачим лигама, али за нашу елиту имају све што је потребно да буду доминантни. Панчевци побеђују од старта сезоне и још нису стали, чини се да и не планирају. Тешко је у слабој суперлигашкој конкуренцији проценити колики су њихови домети у плеј офу, но када неко у 19 мечева има исто толико победа, има најбољи напад, најчвршћу одбрану, нико их не може назвати аутсајдером ни у утакмицама против Војводине или Железничара. Сам Ненад Вучковић, доскорашњи репрезентативац, могао би бити превага у већини утакмица, а са њим су још: Радановић, Дистол, Костадиновић, Миленковић, уз некадашње „пластичаре“ Вељка Милошевића и Николу Јездимировића. Неоспорно Петковић располаже са најквалитетнијим тимом и екипом која је и квантитетом без конкуренције.
Уколико би неко могао да поквари перфектну сезону Панчева, онда је то МЕТАЛОПЛАСТИКА у Шапцу. Велики низ јесте прекинуо пораз у Суботици, но мотивација против лидера биће специфична. Било који исход да буде, неће променити распоред на табели, али је зато дерби тест за „плаве“ да виде колико су моћни, а колико су претходни ривали немоћни. Дуел одигран 24. новембра у Панчеву одлучило је друго полувреме, а недавно је тренер Теодоровић за наш лист изјавио како верује да „плави“ могу парирати, а можда и изнендатити Динамо у Шапцу. Биће то меч који би требало да обележи Супер лигу, али и најави плеј оф, где ће поново ривали одмерити снаге. Динамо је фаворит, квалитетнијем, Металопластика полетнија и домаћин. У најави баш дерби.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa