Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
АМБИЦИЈЕ ЈАСНЕ, РЕАЛИЗАЦИЈА?
ФУДБАЛ: КОЛУБАРСКО – МАЧВАНСКА ЗОНА

АМБИЦИЈЕ ЈАСНЕ, РЕАЛИЗАЦИЈА?


Богатић циља титулу, Раднички тражи пут до опастанка. Промене у оба тима. Богатинци први фаворити уз повољан распоред, Раднички зависи и од исхода у вишим ранговима
Време је да „зонаши“ поново изађу на терен и наставе где су стали средином новембра. Новоформирана група овог ранга једна је од најзанимљивијих и најнеизвеснијих у целој држави, а сва је прилика да ће таква остати до маја. Два овдашња зонаша, уз различите жеље и амбиције, улазе у пролеће.
МАЧВА БОГАТИЋ је јесењи шампион и први фаворит за виши ранг, ту нема дилеме. Показали су изабраници тренера Дарка Баљака да су најбољи у првој полусезони, а чини се да у наставак улазе још јачи. Екипу је напустио голман Степановић, али је убрзо ангажована замена Ненад Веселиновић. Из Прова су пристигли Адамовић и Јошић. У навалу Богатинаца су пристигла још два значајна имена Душан Мартиновић, доскорашњи капитен бјељинског „Радника“, односно искусни Слободан Максимовић, нападач Лознице, а некада је наступао и за шабачку „Мачву“. Припемни мечеви су потпора оптимизму свих у клубу, док им улогу првог фаворита намеће распоред у коме им три највећа и једина кандидата гостују у Богатићу. Најтеже, бар по табели гостовање, биће у Дивцима. Већ у другом пролећном колу Богатинцима гостује „Железничар“, можда и у дербију који одлучује шампиона.
Богатинци су апсолутни фаворити у утакмици против ЗАДРУГАРА и све осим победе домаћих биће велико изненађење.
РАДНИЧКИ је одлично почео, али лоше завршио јесен и све што желе Шапчани је опстанак у зонашкој конкуренцији. Пропозиције су такве да ће сви који воле други најстарији шабачки фудбалски клуб гледати табеле виших рангова, Прве и Српске лиге. Прва лига ће одредити број путника у нижи ранг из Српске лиге, а колико њих припадне подручју Мачве и Колубаре, толико ће бити увећан и број клубова који напуштају КМ зону, уз два сигурна. Јасно је да је проблем тима који предводи Ђорђе Михаиловић била одбрана. Много бодова је прокоцкано у утакмицама са много погодака. Задатак да то поправе имају повратник Милош Косјер, као и новајлије Јовичић и Гајић, односно Стошић. У навали ће конкурисати још један повратник, Страхиња Петровић. Екипу су напустили Младен Марковић, Домазет, Шкорић и Ширгић. Пролећни распоред Шапчанима није баш иделан. У Шабац ће „Рибница“, „Осечина“, „Рађевац“, на пут ће у Клупце, Љиг, Лајковац, Врело, као и свим екипама из врха, изузев Лешнице.
Шапчани тешко гостовање имају већ на старту, чекају их ДИВИЦИ, тим који је одличном игром у финишу јесени доспео до високе позиције и свакако је фаворит и овог викенда.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa