Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
ПОНОСАН САМ!
МИОДРАГ МИРОВИЋ – ТРЕНЕР ВК „ШАБАЦ“

ПОНОСАН САМ!

Сваки бод смо заслужили, зарадили. Следимо свој план, тежимо највишем. До успеха води синергија управе, стручног штаба, играча и навијача. Против Морнара као да је кључна утакмица
Тако је то у спорту. Приводећи једну причу срећном крају, доспевате на први пасус нове, са жељом да њен крај буде сличан. Прича Ватерполо клуба ШАБАЦ која задивљује регион протеклих година, отворила је ново поглавље претходног лета. Нису знали навијачи шта их чека у њему, али су крајеви били идеални. На концу куп сторије стајао је трофеј, док је свршетак А1 дела славио опстанак.
-Поносан сам на играче, на свој стручни штаб. Остварили смо велике резултате чија ће вредност бити све израженија. У спорту се мери резултат, то знамо сви, но мали део пута до великог циља је видљив. Клуб је жив организам, сви смо делићи који живе сваки дан, заједно, сложени појединачно, а опет сегменти једне целине који морају да сарађују како би клуб напредовао. Поносни на остварено, но не желимо да станемо – анализира укратко досадашњи ток сезоне тренер ватерполиста ШАПЦА Миодраг Мировић.
Победа против Звезде је велики тријумф, још један за историју, тријумф над шампионом Европе у гостима.
-Био је то дерби, где није било лепог ватерпола, лепота је капитулирала пред борбеношћу и чврстином. Готово половину меча смо се бранили са играчем мање, често приморани на изнуђена решења услед искључења или повреда, момци су изнели меч на феноменалан начин и могу да им честитам на три велика бода освојена у Београду.
Шабац је на деоби првог места у Супер лиги и неки га виде и као фаворита за титулу?
- Ми смо на почетку сезоне зацртали план рада којег се придржавамо. Нема уздизања после великих победа, ни разочарења услед пораза. Када се меч заврши, следи опоравак и припрема наредног. То је систем од кога не одступамо ни у Супер лиги. Лепо је видети нас на врху, али очекује нас шест тешких мечева, а потом и плеј оф. У Купу сте видели колико је Раднички јак, Војводина и Ниш су му парирали, у сваком мечу се победа мора зарадити. Нема страха од успеха, ни неуспеха, имамо жељу, момци су предани, снове нам нико не може одузети.
Клуб је показао да припада А1 лиги региона.
-Нема меча у коме су ме играчи разочарали, а поносан сам на неке наступе. Сваки бод смо заслужили, сваку победу. Нису нас штеделе повреде, од гостовања ПОШК-у нисмо били комплетни, у Котору смо играли са 11 играча, често ни срећа није била на нашој страни и када се то сагледа, успех је још већи. Играчи нису машине, живе и ван тренинга, утакмица, тиште их проблеми као и свакога, сваки меч је психичка припрема за себе, тежина посебне мере, а све то је „крупна ситница“ која доноси бољу или лошију игру, победу, пораз.
Одмерили сте снаге са великим ватерполо именима.
-Свака победа је велика, јер је на другој страни тим дуже традиције, финансијски моћнији, угледнији, већ позициониран на ватерполо мапи. Наш одговор је функционисање клуба као породице, управа, стручни штаб, играчи и навијачи. Имамо подршку и атмосферу коју нема нико. Само срећа је недостајала да освојимо бод или три против велике Младости, нисмо играли лоше ни против Југа у Шапцу, оба Јадрана. Чека нас још узбуђења у која сви заједно идемо сневајући највише и обећавајући максималан труд и напор.
У Сиску је одлучено да Регионална лига живи и наредне јесени.
-Одлука у интересу спорта. Важна посебно за српски ватерполо. Овдашњи клупски ватерполо је у заостатку, а напредујете, у спорту и животу, када радите, учите од бољих. Јака лига и атрактивни ривали су једини начин да млади остану у ватерполу Србије, да играју са највећима и тако сазревају. За сваког, а посебно младог играча, много значи када, из недеље у недељу, има великог противника, оног који именом и снагом мотивише. Само тако ће радије остати него отићи у државе где ватерполо није толико трофејни спорт, али су финансијски сигурнији.
Морнар опроштај од Региона и најава плеј офа.
-Играмо као да нам је одлучујући меч. Никада није свеједно када се изгуби, сваки пораз је баласт за следећу утакмицу, зато нема неважног дуела. Утакмице у Шапцу су посебне, некарактеристичне за ватерполо код нас и немамо право да разочарамо верну публику која је део сваког нашег успеха. Не знам какав ће бити резултат у среду, али све осим максималног залагања и приступа је неприхватљиво.

Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa