Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
фото: mondo.rs

фото: mondo.rs

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ОПТИМИСТИ, ПЕСИМИСТИ, РЕАЛИСТИ

Победа у Паланци и пораз Радника вратили Мачву у плеј оф борбу. Додатна одступница у односу на најугроженије. Пролетер најпријатније изненађење Супер лиге. Тешовић без Обровца и Тошића
Да ли је чаша полупуна или полупразна? Колико је то до карактера, а колико зависи од интензитета жеђи?
Покушајмо да будемо оптимисти. МАЧВА је четири бода далеко од плеј офа, а седам од бараж места (осам од зоне испадања). У оптицају је још 12 бодова. МАЧВА је тим који четири меча у низу није примио гол, шест у низу Пулетић није савладан из игре, екипа је четврта у Србији по снази одбране.
Пређимо на положај песимисте. МАЧВА има тежак распоред до краја и само једног „лакшег“ ривала, а четири бода минуса у односу на плеј оф. Девет бодова више од Врањанаца постаје у плеј ауту четири. Мачва нема гол из игре шест мечева, најнеефикаснији тим је у лиги.
Ништа није нетачно, било које „наочаре да ставимо“, а сада треба да окушамо реално сагледавање ситуације. У госте долази најпријатније изненађење лиге, новајлија јако близу плеј офа. Боље пласирани од два новодсадска клуба, ПРОЛЕТЕР, предводе Чоловић, Миросављев, Човић, Андрејевић, Ламбулић. Играју Новосађани одлично на гостовањима, у 13 утакмица су победили четири пута, пет пута ремизирали, побеђивали у Суботици, на Бањици, играли нерешено на Вождовцу, одолевали Партизану до самог краја. Сигурно да већ у Шапцу могу осигурати плеј оф и да то желе. У статистичкој анализи реалисте Мачву после Пролетера очекују гостовања на Маракани и на крову (Вождовац), односно меч у Шапцу против Нишлија. Уз такав рапсоред и та четири бода минуса делују велика, плеј оф није реално достижан. Тешко постиже и допушта голове шабачки суперлигаш, што је увек и предност и мана. Ривали при зачељу имају такође незгодан распоред у финишу, те је новосадски тим прилика да МАЧВА увећа плеј аут залиху. У глобалу, миран плеј аут је најреалније жељено исходиште „црвено – црних“.
Не може Тешовић рачунати на Тошића, а реална замена је искусни Марић, као ни на Обровца и Адамовића, но ту је неколико алтернатива. Није МАЧВА ни фаворит, ни аутсајдер овог викенда.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa