Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
Кривина у огледалу

Кукавица

Прворођени је још једном, Бог те пита који пут у низу, показао да је најобичнија кукавица. И то је теза која ми је у глави свих ових седам година његове владавине.
Током своје, отворено пишем и без иједног слова задршке, диктатуре, годинама вређа и оптужује своје актуелне политичке противнике називајући их фашистима, лопужама, лажовима, олошем, хуљама, кретенима. И када се десило да је тај олош, ти фашисти и лопови, насилно уђу у зграду Радио телевизије Србије држава је тукла и похапсила све, само њих не. Лично сам сведок речи једног од лидера Савеза за Србију Бошка Обрадовића, окарактерисаног као вође насилног уласка у РТС, да је он тај који је предводио људе, да треба њега да ухапсе, а не децу и да неће да се позива на имунитет. И други лидер СЗС Драган Ђилас више пута је поновио што га не хапсе ако је лопов.
Не сме Прворођени то да уради, јер се његов живот своди на мерење висине рејтинга. Тај његов рејтинг у многоме зависи управо од тога. Када би ухапсио Обрадовића или Ђиласа, његов би пао, а подигао би се управо онима који су иза решетака. Боли њега уво за право и правду. Више му значи то да их вређа него да буду ухапшени, све док му то доноси добар рејтинг. И то је комплетна филозофија његове власти и владавине. Када не може природно да му се подигне, он онда користи вијагру у виду измишљених афера, вређања, лажних оптужби и путем својих многобројних мегафона пумпа јавно мњење. У те вештачке стимулансе сигурно спада и чињеница да је напунио затвор клинцима, једним средњошколцем, студентима и момцима који се месецима спрдају са њим правећи перформансе који га доводе до лудила
Децу си нам похапсио, монструме један. Фантоме који су преко ноћи порушили Савамалу не пада ти на памет да споменеш, Симу из Гроцке си пустио да се брани са слободе, Јутка ти држи митинг подршке самом себи и теби, Бабићев возач који је убио жену на наплатној рампи је пуштен на слободу. Немаш ти оно што Информер тврди да имаш ни онај објекат нелегални на Копаонику да срушиш, јер се твоји пајташи тамо бахате, а децу нам бијеш и хапсиш. Провела су та деца више времена у затвору него што је, на пример, један Богољуб Карић. Клинци су брзопотезно послати у затвор, а Ђура Мутави је 12 пута одлагао одлазак у апсану. И, онда оптужујеш опозицију да је ту децу завела, да их је оставила на цедилу, да их адвокати не посећују, а ти их ето пушташ.
Не верујем да у овој нашој Србији може било каква одлука да се донесе без твог амина, тако да не верујем да су прекршајне пресуде тек тако повучене, али те је зезнуо један судија и то онај из Вишег суда. Тај храбри судија је пустио да се са слободе бране „фантоми“ из Зрењанина који су у зграду РТС унели електричну тестеру и један балван. У томе си ти видео зорт, а радило се перформансу у вези са чињеницом да је твој потрчко посекао све дрвеће које му се нашло на путу ка изградњи некакве гондоле. Позајмио је од комшије ту тестеру Миња Пернат из Зрењанина и зато није смео да је баци негде, јер је морао да је врати. Зезнуо се, није требало са тестером да уђе у зграду Јавног сервиса, али баш да добије онакве батине у ходнику те исте зграде од полицајаца који су ради учинковитости скинули рукавице док су га лемали, много је. Сада му прети казна затвора од три године.
Прворођени се увек крије иза правосуђа, и оних пре њега. Они су криви за овакво стање у правосуђу, за то што Тужилаштво не подигне оптужницу против Ђиласа за крађу државних пара, против Обрадовића за фашизам и упад у РТС. Он, мученик, само говори истину и не плаши се да је изрекне. Тако напада и колеге са РТС. Те она је у вези са оним, те уреднике није он постављао, те РТС није објективан, те он није никога запослио у Јавном сервису. Прворођени би вероватно волео да сви медији у Србији буду као Пинк и као Информер. То је за њега пример објективности. РТС је за Пинк, примера ради, пример невиђене објективности. Човек који у себи нема ни зрнце демократије верује да су објективни медији само они који преносе једну страну - његову.
Србија захваљујући свом председнику одавно није нормална земља и нема шансе да то постане све док је он на њеном челу. Све Јутке, Симе, Бабићи овога света су утелотворени у њега попут оног створа којег је чувени друштвени мислилац Томас Хобс назвао - Лавијатан. Тај Левијатан у својим рукама држи и мач и вагу, и штап и шаргарепу. За то време, поданици само климају главом несвесни своје пропасти и чињенице да ће све ово једном проћи.
Наша земља има, међутим, шансу. Та шансе се огледа у могућности и вери да после овог зла више никада нико не направи грешку каква је направљена 6. октобра 2000. године када су склапани пактови са свим знаним и незнаним ђаволима. Србија вапи за слободом и правдом, а ње не може бити са њим на челу. И то мора, пре свега, да схвати обичан свет, а онда и они који су зарад ситних привилегија, лажних титула и диплома, запловили тим злокобним бродом. До тада, не преостаје нам ништа друго него да одржавамо овај пламен слободе све док се не претвори у буктињу.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa