Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
Десет година хуманости
ЈУБИЛЕЈ ФОНДА ХУМАНО СРЦЕ ШАПЦА

Десет година хуманости

„Наша снага се не састоји од телесне способности, већ несаломиве воље да се постигну битне ствари у животу. Ви сте, драги пријатељи, наша снага, наше упориште и наши стубови на којима стојимо. Свет је у нашим рукама, учинимо га другачијим и лепшим, волимо и поштујмо једни друге, наставимо се борити за љубав и бити оно што јесмо, будимо људи“
Фонд „Хумано срце Шапца“ прославио је прошлог петка свој десети рођендан. Скупу организованом поводом обележавања јубилеја присуствовали су представници шабачке локалне самоуправе, бројни донатори, сарадници и пријатељи Фонда.
-Заједно смо показали да Шабац није град пропуштених прилика и да брине о сваком угроженом грађанину и сваком угроженом детету. Доказали смо да нисмо фондација празних речи, нити некаква квази организација, већ да смо животни, суштински и истинити- рекла је у свом поздравном говору Ружица Поповић, оснивач, иницијатор и реализатор свих акција Фонда “Хумано срце Шапца, и обраћајући се донаторима додала:
-Ви знате да се наш рад заснива на донацијама и добровољним прилозима, и без ваше помоћи фондација не би имала никаквог смисла. Ви сте не само наши донатори, већ и наши пријатељи, а знамо да је потреба за пријатељима као и потреба за водом и да један пријатељ није мало, а хиљаду пријатеља је много. Ништа нема снагу као људи који имају идеју и спремни су да се посвете њеном остваривању. Наша снага се не састоји од телесне способности, већ несаломиве воље да се постигну битне ствари у животу. Ви сте драги пријатељи наша снага, наше упориште и наши стубови на којима стојимо. Свет је у нашим рукама, учинимо га другачијим и лепшим, волимо и поштујмо једни друге, наставимо се борити за љубав и бити оно што јесмо, будимо људи. Трудимо се да у себи гајимо осећања милосрђа, љубави и толеранције, јер само тако можемо учинити свет лепшим.
Гостима се, у име града, обратио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је Ружици Поповић захвалио на труду, залагању и свему што чини да нико не остане заборављен.
-Докле год смо људи и имамо разумевања једни за друге, докле год схватамо шта је у животу најважније, до тад и постоји начин да се неком помогне.Као што су привредници града Шапца на недавно одржаном привредном Савету донели одлуку да помажу рад јавних предузећа , многи од тих привредника су данас овде са нама, тако и Ружа Поповић и њена фондација помажу институцијама овог града да буду боље, имају више разумевања, имају другачији приступ, виде ствари из неког другог угла.То што постоји у нашем граду је реткост, и на то сам поносан- истакао је градоначелник Зеленовић.
Током протекле деценије у Фонду се неуморно радило. Изграђено је и реконструисано небројено стамбених квадрата, гладнима су свакодневно стизали оброци, болеснима лекови, дељене су ученичке стипендије, средњошколцима обезбеђене аутобуске карте, мога деца су први пут видела море, отишла на зимовање. Само током протекле године реализовани су озбиљни пројекти попут отварања Свратишта за децу са улице, Дневног боравка за стара и усамљена лица, изградње Предах смештаја за децу са сметњама у развоју “Богдај”.
И приликом обележавања јубилеја, акценат је, као и у протеклих десет година, стављен на оне којима је помоћ најпотребнија. С тим у вези, деци без једног родитља је уручена једнократна новчана помоћ.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa