Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
Стварање услова  за бољи живот
Одржана шеста ппанел дебата у организацији
„Асоцијација Дуга“

Стварање услова за бољи живот

Панел дебата на тему „Учешће грађана у спровођењу локалних акционих планова ЛАП за младе – јавна расправа “ у организацији Асоцијације Дуга, одржана је протеклог уторка у Музеју шабачких Јевреја. Говорило се о томе на који начин грађани могу утицати на спровођење локалних акционих планова, а у току дебате представљен је и ЛАП за младе града Шапца.
Панелисти су овај пут били Драгана Милосављевић, представник Одељења за друштвене делатности ГУ Шабац, Наташа Лазовић, представник Канцеларије за младе и Мирољуб Николић, представник организације „Каритас“, а модератор Игор Марсенић, Члан градског већа који је истакао важност дебата.
-Оне нису значајне за нашу заједницу само због могућности да у оваквом друштву имамо простор слободе у којем можемо да разговарамо и грађани могу да постављају питања и генерално да буду упознати са начином како функционише наша заједница и наш град. Они су важни између осталог због тога што се говори о многим стварима, о многим терминима који су део јавних политика, а о којим људи не знају пуно, између осталог и о локалним акционим плановима – истакао је Марсенић и додао да је оно што говори о отворености града чињеница да је Канцеларија за младе представила локални акциони план за укључивање младих, са додатним изменама које је подржао програм за Популациону политику Уједињених нација.
Канцеларија за младе у сарадњи са Асоцијацијом Дуга, а уз подршку популационог фонда Уједињених нација спроводи допуну ЛАП-а за младе кроз пројекат„ Повећање видљивости проблема младих из вунерабилних популација“.
-Наш задатак је заправо да унапредимо положај младих Рома, деце и младих који живе и раде на улици, а нису укључени у систем образовања. Циљ нам је био да оформимо експертски тим од осам чланова за допуну стратегије за младе, односно ЛАП-а – истакла је Наташа Лазовић.
На шестој од осам панел дебата присуствовали су и гости из Популационог фонда Уједињених нација.
-Задовољство нам је што смо присуствовали дебати у Шапцу и заједно са Асоцијацијом Дуга и Канцеларијом за младе, подржали иницијативу која се спроводи на ревизији ЛАП-а. Идеја иницијативе јесте да ЛАП који до сада није укључивао рањиве категорије сада то уради. Самим тим, план је да се даље ради на њиховом оснаживању и стварању услова за бољи живот – истакла је Јована Петровић, представник Популационог фонда Уједињених нација.
К.Ј.Ђ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa