Инфо

21. март 2019.21. мар 2019.
Добри појединци  за успех тима
САНДРА КОЛАКОВИЋ, ТРЕНЕР ЖРК „МЕДИЦИНАР“

Добри појединци за успех тима

Много сегмената одређује да ли је сезона успешна или не. Ипак, у океану „ситница“ увек има један главни циљ, док су остали споредни, потенцијално оправдања у случају неуспеха. За шабачки МЕДИЦИНАР прокламовани циљ био је пласман у плеј оф. Тај резултат је остварен, сезона је успешна, истиче за наш лист тренер Сандра Колаковић.
-Нисмо крили ту жељу која је на почетку сезоне изгледала и као превисоки циљ. У првенство смо ушли са променама на свим нивоима, консолидација је у тим случајевима неопходна и врло захтевна. Реално је било да избегнемо борбу за опстанак, но сањали смо доигравање. Нисмо желели да нам промене буду оправдање, веровали смо и када није ишло и на крају остварили успех. Поносна сам на девојке – наглашава Колаковић, некадашња рукометашица, а данас тренер шампиона Србије из сезоне 2016/17.
Постоји ли нешто због чега сте, као тренер, посебно поносни?
-На своје играчице. Напредовали смо заједно, свака појединачно је остварила прогрес и индивидуално и као део тима. Индивидуални квалитет је подређен успеху тима. Биле су сјајне Јована Перић, наш капитен, на голу, Дуња Враголић на црти, Вукчевић и Сукур на крилима, Марина Рашић и Александра Крстић на бековској позицији, сјајна Сузана Ћубела која је донела додатни квалитет у другој полусезони. Посебно бих истакла Јовану Милошевић, дете Медицинара коју знамо као крилну играчицу, а она је играла на свим позицијама, како у одбрани, тако и у нападу. Импресионирала ме је жељом да помогне, није питала, слушала је савете и спроводила на паркету. Наравно, рукомет је брза игра данас, захтева дугачку клупу и свака од рукометашица „из другог плана“ дала је итекако велики допринос успесима.
У неколико наврате сте истицали брзу стабилизацију клуба после промена на свим нивоима?
-Апсолутно, то је нешто чиме сви у клубу треба да се поносе. Ставили смо клуб на чврсте основе, стабилизовали тако да траје дуже од сваког појединца. Направили смо стриктну поделу послова, ограничили поља одговорности без које нема квалитетне организације рада. Водили смо рачуна о свему, од просторија које су сада обележене симболима клуба, украшене трофејима што сведоче о богатој успешној традицији, док су испате редовне, чиме потврђујемо стабилну садашњост и наговештавамо успешну будућност. Вратили смо школу, имамо три такмичарске селекције, одличне тренере који раде са децом. Желимо први тим заснован на изданцима школе. Тренутно у клубу имамо 110 рукометашица у свим узрастима.
Амбиције у плеј офу?
-Нажалост, Сузана Ћубела се тешко повредила у последњем колу и не можемо рачунати на њу у доигравању. Није реално да остваримо неки тријумф на гостовању, док ћемо шансу на домаћем терену тражити против Младости, Зајечара и Наисе. Чека нас десет одличних утакмица, богатство за наше младе играчице које ће се усавршавати уз Ану Радовић о чијим квалитетима и знању је излишно говорити, те самим тим је и њен значај за младе немерљив. Борићемо се против свих, желимо да све намучимо и када се укаже прилика узмемо бод или два. Плеј оф је део развоја тима за наредну сезону, односно наредне сезоне.
Који је дугорочни план клуба, баш када говоримо о развоју екипе за нередни период?
-Већ у наредном првенству ће у саставу бити седам играчица из наше школе. Имамо велику подршку Града, њима дугујемо велику захвалност. Желимо да узвратимо и створимо тим, базиран на нашој школи, кадар за борбу за шампионску титулу кроз неколико сезона. Потребно је много труда и стрпљења, али план постоји и желимо да Шабац и Шапчане, све наше навијаче, учинимо поносним.
Порука навијачима?
-Верујем у моје играчице, верујем у успехе, позивам их да нас подрже као и до сада и да верују у нас и свој тим.
Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa