Инфо

28. март 2019.28. мар 2019.
Импресиониран виђеним
АМБАСАДОР НЕМАЧКЕ ТОМАС ШИБ ПОСЕТИО ШАБАЦ

Импресиониран виђеним

Амбасадор Савезне републике Немачке Томас Шиб у понедељак је био у посети Шапцу. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, са сарадницима, амбасадору је представио развојне пројекте и привредне потенцијале града, а посебан акценат је стављен на Индустријску зону, пројекат “Савапарк” , “Винаверове дане европске културе” и на пројекат за покретање Шабачког иновационог центра.
Амбасадор Шиб је на функцију именован у августу прошле године. Сада је први пут боравио у Шапцу.
-Од градоначелника и његових сарадника сам чуо веома занимљиве ствари о Шапцу. Импресионирам сам оним што сам сазнао за време ове презентације и свим што је до сада урађено и постигнуто у Индустријској зони, у сектору пољопривреде и уопште за побољшање живота грађана Шапца. Сазнао сам и интересантне ствари о богатом културном животу у граду. Оно што ми се посебно свидело је што је ово модеран и динамичан град и што грађани активно учествују у процесу одлучивања. Постоји континуиран дијалог између грађана и администрације у граду и то ми се посебно допада, истакао је немачки амбасадор након презентација одржаних у Градској кући.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић захвалио се амбасадору Шибу на посети. Навео је да је она изузетно важна за град, поготово зато што је постојала добра сарадња и са претходним амбасадором Акселом Дитманом у више различитих пројеката.
-Немачка, као један од стубова носилаца ЕУ је доста помогла у свим европским пројектима који су реализовани у граду Шапцу у вредности од 30 милиона евра, а нагласио бих и пројекте које смо радили заједно са Немачком развојном банком и Немачком агенцијом за развој у пољу ширења водоводне и канализационе мреже, ширења топловодне мреже и модернизације наше Топлане. Јако је важно да имамо добру сарадњу и да нови амбасадор има прилику да сазна како изгледа највећа индустријска зона у Србији и како градови у Србији могу и треба да изгледају у будућности, како грађани треба више да буду укључени и процесе одлучивања и како не можемо да померимо наше животе ако не улажемо више новца у културу као базичну потребу. Амбасадор је имао прилику да се упозна са свим нашим пројектима и да стекне комплетну слику о малом, али модерном граду који има јасну путању и циљ како жели да буде део уређене европске породице, рекао је градоначелник Зеленовић.
Амбасадор Шиб је после Градске куће посетио Радио телевизију “Шабац” и “Глас Подриња”. Након тога, отишао је у предузеће “Агро Ирис”, а обилазак Шапца завршио је у Глушцима, у домаћинству Будимировић које производи козји сир.
У посети “Гласу Подриња”
Његова екселенција амбасадор Немачке Томас Шиб посетио је у понедељак и редакцију Гласа Подриња.
Приликом посете Гласу Подриња, директор наше куће Зоран Живковић је упознао амбасадора Шиба са свим аспектима рада наше редакције, као и са чињеницом да смо прва медијска кућа у мачванском региону која има и своју андроид апликацију.
Амбасадор Шиб је истакао да је од великог значаја постојање независних медијских кућа, попут Гласа Подриња, и додао да Немачка снажно подржава слободне медије.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa