Инфо

28. март 2019.28. мар 2019.
Веза луке са привредом
Радови на Лучкој улици при крају

Веза луке са привредом

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић обишао је са својим сарадницима протекле седмице завршне радове на Лучкој улици, чија је изградња почела пред крај прошле сезоне. Вредност радова је 100 милиона, извођач Југокоп, а дужина улице 400 метара.
-Ова улица је најважније јер треба директно да повеже луку са свим привредницима у граду. То је саобраћајница коју ради Град, како би омогућио сваком привреднику да има конкурентнији, јефтинији, квалитетнији и бржи транспорт – истакао је Зеленовић и додао да је саобраћајница прилично озбиљна и захтевна.
- Лучка улица треба да буде на најбољем могућем нивоу за теретни саобраћај сваке врсте. Према информацијама које имам радови ће бити завршени до краја априла, када ће бити и званично отварање, рекао је Зеленовић.
Пројекат града за изградњу саобраћајнице је према речима Предрага Максимовића, директора сектора набавке инвестиција Еликсир Зорке изузетно значајан.
-Важност пројекта се огледа посебно у смислу организације, комуникације и прилаза луки, који је оперативно у оквиру Еликсир Зорке од марта прошле године. Треба истаћи да овом саобраћајницом дневно прође преко 200 камиона, што нам говори колико је саобраћајница битна- истакао је Максимовић.
Тренутно је у току акција реконструкција улица у граду, а према речима градоначелника Зеленовића 46 улица би требало да поприми нов изглед.
-На рачуну имамо 996 милиона динара, тако да смо спремни за инвестициони циклус. Замолио бих грађане да имају разумевања и мало стрпљења, јер ће се разне ствари по граду реконструисати, закључио је Зеленовић.
К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa