Инфо

28. март 2019.28. мар 2019.
Вршење анализа воде, ваздуха и земљишта

Утврђивање извора загађења

Како до сада нису добијене званичне инфоркмације у вези са подацима и анализама извршеним у претходном периоду поводом пожара који је избио у фабрици „Кемис“, Град Шабац је решио да се обрати акредитованој овлашћеној организацији Заводу за јавно здравље у циљу вршења анализа воде , ваздуха и земљишта.
-Током следеће недеље планиран је излазак на терен овлашћеног лица са тимом експерата, у циљу прикупљања информација у вези са изворима загађења. Након тога ће уследити анализа воде, ваздуха и земљишта – истакла је Оливера Кикановић, инспектор за Заштиту животне средине ГУ и додала да је за наредну недељу планиран ванредни инспекцијски надзор од стране инспектора за заштиту животне средине.
-Након тога биће вршено преиспитивање решења издатог од стране надлежног органа ГУ Шапца. Након извршеног инспекцијског надзора инспектора за заштиту животне средине, јединице локалне самоуправе затражиће информацију у вези са тим шта је иницирало пожар и које мере су преузете поводом спречавања загађења животне средине и здравља људи, рекла је Кикановићева.

К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa