Инфо

28. март 2019.28. мар 2019.
Мирна пловидба Јадраном
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

Мирна пловидба Јадраном

Пред старт Регионалне А1 лиге, у којој је ШАБАЦ дебитовао, било је много непознаница и стрепњи у односу на ривале, стрепње у односу на све делиће једне од најјачих лига Европе. Чињеница да у њој наступа седам некадашњих шампиона Европе, четири актуелна учесника Лиге шампион, две екипе из Евро купа, да готово сви клубови имају неки европски трофеј у својим витринама, уливао је страхопоштовање. Екипа је стварана корак по корак, играчи су пристизали, но све је другачије у припремама и онда када крену битке за бодове.
Жреб је хтео да се на старту укрсте снаге са најбољим, дубровачким ЈУГОМ, у Дубровнику. Нису дозволили сензацију домаћини, но нико у клубу није био незадовљан упркос поразу. Да је екипа кадра да наступа међу најбољим показали су, најпре, дуел против ПАРТИЗАНА, када су „црно – бели“ коначно пали у Шапцу, а потом и тријумфи, планирани, али далеко од извесник, против ПРИМОРЦА, ПОШК-а, такође бивших шампиона Европе, МОРНАРА у последњем колу, а потом и победе на гостовањима у Београду, Партизану и ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ, односно „скалп“ Поморског омладинског шпортског клуба (ПОШК) Сплит у срцу Далмације. Како су се учесници Ф4 издвојили већ на старту, било је јасно да ће остале екипе играти незваничну лигу за себе, а можда је у тој конкуренцији наш клуб и најбољи! (зависи од исхода одложених утакмица Звезде у Сплиту).
Осим седам вредних победа, Шапчани су поносни на игру и отпор загребачком великану МЛАДОСТИ која је у Шапцу славила 7:6, а само мало среће, уз непризнат гол домаћина, недостајало је да сензационално екипа освоји бод или три против „жабаца“. Иако резултатски изгледају убедљиво, нису лоши били наступи против ЈУГА у Шапцу, незаборавна су и вођства у првом делу мечева против сплитског и херцегновског ЈАДРАНА, као и изједначен меч у Сплиту против Морнара који су домаћи решили у своју корист у самој завршници.
ШАБАЦ је показао да припада А1 лиги, Регионална лига је видела да је Шапцу место ту, по квалитету, али и чињеници да је овдашњи клуб најпосећенији од свих, са бољом посетом и од учесника Лиге шампиона. Општа оцена атмосфере је издигла Шапчане изнад осталих.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa