Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
Знање је највећа вредност
Стипендије Града Шапца за најбоље студенте

Знање је највећа вредност


Додељено 18 стипеднија за најбоље. Подстрек за даљи рад и професионално усавршавање. Град награђује младе и талентоване. Образовање је приоритет Шапца. Стипендисти имају прилику да постану саветници градоначелника
На основу конкурса за школску 2018/2019. годину Град Шабац је доделио стипендије за 18 најбољих студената на основним академским и мастер академским студијама факултета чији је оснивач Република Србија и две стипендије за дефицитарна занимања.
Градоначелник Небојша Зеленовић у Градској кући овим поводом организовао је пријем за студенте стипендисте Града Шапца на ком су им уручени уговори о стипендирању. Током разговора са студентима градоначелник је истакао да Град подржава успешне младе људе и да је ово само један од подстицаја на путу ка успеху.
-Важно је да практичним примерима покажемо колико нам је стало до младих, школованих људи. Шабац цени знање и због тога је важно је да промовишемо вредне, образоване и да им покажемо да се њихов труд исплати. Верујем да ће се велики број стипендиста након завршетака студија вратити и овде потражити запослење. Наш задатак је да им поред посла омогућимо добар, квалитетан живот како би схватили да је ово место у коме вреди остати - навео је Зеленовић и додао да као и претходних година, студенти стипендисти имају прилику да постану саветници градоначелника и да је увек расположен да чује њихове сугестије, идеје како би Шабац учинили бољим.
Стипендије су подстицај за вредне студенте који желе да наставе професионално усавршавање.
- Ово је мотив за напредак како бих имао још бољи просек у наставку студија. Вероватно ће нам све ово помоћи касније када будемо тражили посао, јер ће пре ангажовати студента генерације и неког са бољим просеком. Планирам да се вратим у свој град и овде градим каријеру- каже Иван Јовановић, студент Грађевинског факултета у Новом Саду.
Дајана Зиројевић студенткиња треће године Економског факултета, смер Рачуноводство и ревизија, жели да поред академске дипломе стекне и практично искуство.
-Мислим да је стипендија велика сатисфакција да наставимо са усавршавањем и да што раније почнемо да стичемо искуства у пракси. Сматрам да је ово одлична порука другим градовима широм земље да треба да улажу у своје студенте и знање, како би били још успешнији и најбољи у Србији. Волела бих да се након завршетка студија вратим у Шабац, јер сам овде рођена. Наравно, све зависи од пословних могућности – рекла је Дајана.
Наградне стипендије за које је био расписан конкурс су: пет за студенте факултета друштвено-хуманистичких наука, три за студенте факултета природно-математичких наука, четири за студенте факултета техничко-технолошких наука, пет за студенте факултета медицинских наука и једна стипендија за студента факултета уметности. Град Шабац је расписао конкурс за стипендирање студената за дефицитарна занимања на основним академским и мастер академским студијама факултета чији је оснивач Република Србија за следећа занимања: професор немачког језика и дипломирани грађевински инжењер.
Конкурс се расписује на основу Одлуке града, коју донела Скупштина града Шапца 2009. године, а право да конкуришу за наградну стипендију имали су студенти III и наредних година студија. Износ појединачне стипендије утврђује се у висини четири бруто основице за обрачун плата запослених у Градској управи, што износи око 14.608,00 динара и за ову намену Град је издвојио 3 милиона динара. Стипендисти немају обавезу да се по завршетку студија врате у Шабац, а важно је напоменути да су сви претходни носиоци засновали радни однос.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa