Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
У БЕОГРАДУ ОРГАНИЗОВАН 17. ПРОТЕСТ „1 ОД 5 МИЛИОНА“

Следеће суботе „марш на Пинк“

На платоу испред Филозофског факултета у Београду окупљенима су се обратили глумац Бранислав Лечић и историчар Чедомир Антић. У Таковској улици, испред зграде РТС, организован још један „слободан дневник“
У Београду је и протекле суботе организована протестна шетња. Било је то 17. окупљање грађана, а све је почело због физичког напада на Борка Стефановића, председника левице Србије у Крушевцу.
Глумац Бранислав Лечић поновио је да демонстранти траже оставке Александра Вучића, Ане Брнабић и Маје Гојковић, као и руководства РТС и РЕМ, а затим стварање услова за фер и слободне изборе. У супротном, следи протест 13. априла у Београду, поручио је Лечић.
Окупљенима се обратио историчар Чедомир Антић. Он је рекао да му је част што је на месту на коме се „већ 150 година брани демократија“.
- Питају нас за шта се боримо, наводно нико не примећује шта је то лоше, ми кажемо боримо се за демократију. Демократија је унутрашња слобода, може неко бити лично срећан колико год жели, ако нису срећни људи до њега, ако грађани немају слободу да одлучују о својој судбини, ако срећа није срећа оних око нас, онда наша срећа није лични забран, већ је себичност и није дугог века - поручио је Антић.
Он рекао да ће Вучића са власти отерати мирно и да нико не жели грађански рат „због једног чудака“.
У Таковској се поворка зауставила испред зграде Радио телевизије Србије, где се „емитовао“ још један „Дневник слободне Србије“ чији су гости били председник Удружења за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић и председник Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије Јован Тамбурић. На асфалту је исписан датум 13. април, за када је заказан скуп у Београду и порука „Готов је“.
Протест „Један од пет милиона“ у Београду завршен је најавом да ће следеће суботе грађани шетати од зграде Владе до телевизије Пинк. На „велики марш“ до Пинка грађане је позвао глумац и функционер Демократске странке Бранислав Лечић. Он је рекао да га је власник телевизије Пинк Жељко Митровић позвао да гостује како би иницирали Утисак недеље и да му сада шаље одговор: „Не гостујем на Пинку, али ћу доћи са свима вама“.
- Много смо окупатора скинули са својих леђа и ове дахије и паше ћемо послати у прошлост - рекао је Лечић.
Он је поручио и да представници опозиције треба да размисле о својим плановима после 13. априла.
Протести су протекле недеље организовани широм Србије. Укупан број градова и општина у којима се они организује је већи од 100.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa