Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
Пролећно уређење града
ЈКП “Стари град” Шабац

Пролећно уређење града

Град Шабац и овог пролећа засијаће пуним сјајем захваљујући преданом раду екипа ЈКП "Стари град", које свакодневно одржавају више од 70 хектара зелених површина. У току су радови на орезивању дрворедних садница и одржавању цветних леја и украсног шибља.
Екипе Сектора градског зеленила, ових дана имају пуне руке посла. Паркови, скверови, тргови, стамбена насеља, Летњиковачка шума и Спортско рекреативни центар плажа “Стари град”, реч је о укупно 75 хектара градске површине коју треба уредити, као и око 25 хектара прилаза граду.
Директорка ЈКП “Стари град” Шабац Снежана Ђокић, истиче да је у току пролећно кошење, орезивање и окопавање око 2.000 дрворених садница, као и сређивање цветних леја, ружа и украсног шибља.
- “Трудимо се да се прилагодимо потребама грађана и да стално обогаћујемо понуду новим садржајима и да максимално што је до нас улепшамо град, па макар то била садница цвећа или неко дрво, али заиста чинимо све што је до нас да оплеменимо простор у коме сви боравимо”.
Ове сезоне, на 1.700 квадратних метара у граду, посађено је чак 28.000 садница цвећа. У припреми су и нове које се налазе у расаднику Службе зеленила ЈКП “Стри град” и намењене су за мајску садњу, када ће угледати светлост дана и улепшати градске површине.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa