Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
Унаређење пословања
„Како успешно водити бизнис у дигиталном окружењу“

Унаређење пословања

Радионица на тему „Како успешно водити бизнис у дигиталном окружењу“, одржана је протекле седмице у Стартит центру. Представници малих и средњих предузећа имала су прилику да се упознају са концептом дигиталне трансформације. У фокусу је било управљање иницијативама за дигиталну трансформацију кампања – шта их покреће и на које области је потребно посебно обратити пажњу.
-Циљ радионице био је да на конкретним примерима из три различите индустрије и кроз вежбе, уесници „осете“ дигиталну трансформацију на делу и буду инсирисани за даља истраживања. Без обзира на величину компаније и индустрију у којој се послује, добијене информације и алати могу да помогну унапређењу пословања и конкурентности на тржишту, истакла је Уна Гемовић, менаџерка Стартит центра.
Предавач на радионици био је Момир Ђекић, консултант за дигиталну трансформацију са деценијским искуством у пословној анализи, дизајнирању и имплементацији сложених ИТ система у јавном и приватном сектору.
-Напредне радионице из области дигиталне трансформације су корисне, јер је то нешто што нас све занима и о чему се пуно говори, а вероватно не тако много зна. Овом приликом смо демистификовали сам појам дигиталне трансформациије и због чега је важна из перспективе малих и средњих предузећа – истакао је Ђекић и додао да је акценат током радионице био на наичинима путем којих је могуће унапредити пословање.
-Оно чега смо данас сви свесни је да су се неке ствари промениле. Првенствено људи. Постоји све више младих који су рођени уз технологију. Самим тим они немају ни стрпљење ни вољу да се баве старим начинима пословања. Уколико са њима не будемо комуницирали на њихов начин изгубићемо их као кориснике, што је веома скуп губитак ако узмемо у обзир да ће у наредних неколико година они бити трећина популације као конзументи, закључио је Ђекић.
К.Ј.Ђ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa