Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
Први тркачки дан 2019.
На Шабачком хиподрому у недељу, од 15 часова

Први тркачки дан 2019.

У недељу, 7. априла, први пут се у новој сезони отварају врата старт машине на Шабачком хиподрому. Првог тркачког дана на програму је шест трка, пет галопских и трка у сулкама. Дуга зимска пауза у такмичењу појачава узбуђење пред прве стартове, у којима ће највише шанси имати они који су вредно радили зимус.
У шабачкој оази је смештено више од 120 галопера, а у тренингу их је око 80. Неки од победника највећих трка тренирају на шабачкој стази, на којој ради и најбољи тренер прошле године, Бојан Шендековић, који у нову сезону улази са 33 грла у тренингу.
Између две сезоне у Србију је стигло 20-ак галопера из Енглеске, Француске, Немачке и Мађарске, а чак 17 придошлица је дошло у Шабац.
- Има добрих коња, и оних који су “напољу” трчали форму 75, али, нећу никог издвајати, нека се сами издвоје – каже искусни Шендековић.
Велики број грла у тренингу, као и све већи број заљубљеника у коњички спорт из Србије и окружења које у Шабац привлаче одлична галопска надметања, најављују добру сезону.
Ове године у Шапцу ће се трчати девет пута, а догађај сезоне, као и ранијих година је, свакако, дводневни галопски спектакл – Шабачке коњичке свечаности, које су на програму 20. и 21. јула.
ПРВЕ ТРКЕ 2019.
На програму првог тркачког дана је шест трка, у које је уписано 47 грла. У три трке, међу којима је и листед надметање на 1.300 метара, снаге ће одмерити искусни четворогоди и старији галопери, док ће трогода грла стартовати у две трке, на 1.200 и 1.300 метара. Старт прве трке је у 15 часова, а први тркачки дан завршава се трком у сулкама.

НАЈБОЉИ У 2018.
Први на листи власника у прошлој години је био Дејан Вујичић, из Берна, чије галопере на Шабачком хиподрому тренира Бојан Шендековић, седмоструки шампион. Најуспешнији јахач у 2018. био је српски интернационалац Ђорђе Перовић са 10 укњижених победа. Перовић ће се наћи у седлу и на самом почетку сезоне, у свих пет трка, а стартоваће и мезимци Вујичића и тренера Шендековића.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa