Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
ШАХ: ФЕСТИВАЛ ШАХА

Слава магичној игри

Традиција дуга готово две деценије, очувана је и овог пролећа. Традиционални Фестивал шаха – ДАНИ ШАХА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА, 19. пут организовани су у Шапцу. У три дана приређена су три интересантна такмичења: Екипно и Појединачно брзопотезно првенство Округа, односно Куп нашег округа.
Убедљиво и доминантно до титуле екипног шампиона стигла је екипа ШАБАЧКОГ ШАХОВСКОГ КЛУБА (ШШК) у саставу: Саша Пантелић, Мирослав Мисојчић, Јовица Радовановић и Негослав Гачић. Друго место освојила је ЛЕШНИЦА, а треће екипа ЛИПОЛИСТА.
Куп је намењен екипама које се такмиче у нижим ранговима, односно Српској лиги „Север“ и ниже, а пехар Куп победника припао је шахистима ЛИПНИЧКОГ ШОРА. Другу позицију заузело је ДУБЉЕ, а трећу ЛИПОЛИСТ.
Велика борба виђена је у завршном дану на Појединачном првенству одржаном по „швајцарском систему“ (5 минута по играчу). Међу 29 шахиста, најбољи је био ДРАШКО БЕГУШ са 10 поена, испред Небојше Миловановића (9 и по), односно Предрага Игњатовића (9)... Наградни фонд за овај турнир
износио је 15.000,00 динара,а био је распоређен на низ редовних и специјалних награда.
Треба напоменути да Фестивал није био отвореног типа, већ су право наступа имали само регисторвани играчи и клубови са подручја Мачве.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa