Инфо

2. јун 2011.2. јун 2011.
ТРАГОМ ПИСМА ГРАЂАНА У КРУПЊУ

ЛИВНИЦА У ЗЕЛЕНОЈ ОАЗИ

У шабачком одсеку за заштиту животне околине, кажу да је производни погон спорне ливнице измештен из улице Добри Поток, број два у Крупњу, али питање је да ли довољно далеко. Налази се у Индустријској зони, овог малог места окруженог очаравајућим зеленилом
Индустријска зона Крупња, налази се само око 200 метара даље од кућа у улици Добри Поток, број два. Истоимена столетна црква је само неколико стотина метара више, где долазе бројни верници.
Много озбиљнији случај је производна хала у Индустријској зони, бивше фабрике картона. Овде је, како истичу у шабачком одсеку за заштиту животне околине производни погон, где праве окове за грађевинску столарију, кваке и браве за врата.
Бранислава Тешић, шеф одсека за заштиту животне околине за Мачвански, Колубарски и Златиборски округ, истиче да су пре пар година, њени инспектори контролисали загађење ваздуха. Власнику спорне ливнице у улици Добри Поток, два у Крупњу, наложено је да исту мора изместити на другу локацију. Нова се налази у хали Индустријске зоне Крупња, око 200 метара даље од првобитне.
Експертиза Института за заштиту на раду у Новом Саду (акредитована лабораторија за испитивање) утврдила је знатно веће количине отровних материја у земљи и води, које могу проузроковати разне опасне болести. Реч је о нарученом Истраживању од стране Куће правде Стразбур из Београда.
Безуспешно покушавамо да решимо проблем загађења животне средине у непосредном окружењу производне хале “Бамит“ ул. Добри Поток, два Крупањ, каже се између осталог у писму групе грађана, упућеном “Гласу Подриња.“

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa