Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
СВАКО КОЛО КВАЛИФИКАЦИОНО
ФУДБАЛ: КОЛУБАРСКО – МАЧВАНСКА ЗОНА

СВАКО КОЛО КВАЛИФИКАЦИОНО

Шапчане и Богатинце, из различитих разлога оптерећиваће императив победа вероватно до краја првенства. Мачва фаворит на свом терену, Раднички на тешком испиту. Успешни и ривали
Анализирајући прве три пролећна кола, свакако да седам освојених бодова МАЧВЕ и шест РАДНИЧКОГ нису лош учинак, али добрим стартом се могу похвалити и конкуренти у борби за титулу, односно опстанак, те притисак не попушта и тешко да ће бити блажи до краја шампионата.
МАЧВА је имала тешко гостовање у Дивцима. Распоред у другом делу Богатинцима иде на руку, можда је баш овај дуел био и најтежи гостујући меч, те и победа даје велики замах. Ипак, „Жеља“ је једнако „убојит“ и нема раздвајања. Сви параметри говоре да гостовање екипе РАЂЕВЦА у Богатићу не би требало да буде велики зазов за „црвено – црне“. Тим из Крупња је наизглед растерећен у овом тренутку, на високој петој позицији, али само три бода га одвајају од десетопласиране екипе, позиције која ће тешко донети опстанак. Снага „наранџастих“ је домаћи терен, што је осетила и Мачва јесенас када је испраћена са чак 4:0, док су у гостима слабији. На другој страни МАЧВА је само једном играла нерешено на свом стадиону, остале утакмице рутински победила. Квалитет је на страни домаћина, те и исход зависи од њих.
После убедљиве игре и резултата у Клупцима, РАДНИЧКИ се вратио у борбу, но тек сада Шапчани могу жалити за неуспехом против Рађевца, јер би их тај тријумф „винуо“ међу пет најбољих екипа. Како се то није догодило, још једном је РАДНИЧКИ суочен са обавезом победе у мечу где није фаворит. Лешница је непознаница. БОРАЦ је важио за тим који прети у борби за титулу, но има најслабији почетак од свих тимова овог пролећа и са три узастопна пораза, у овој „лудој“ лиги приближили су се борби за опстанак. Изгубили су од Ваљеваца и слабашне Рибнице кући, односно у Љигу. Раднички има непријатан низ на свом терену од три узастопна пораза који „вапи“ за прекидом. У суботу ће се суочити трећи и четврти напад Лиге, а ови ривали имају традицију међусобних мечева последњих сезона, најпре у окружном, а потом и зонском рангу. Готово по правилу, домаћини мечева су увек успешнији.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa