Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
ОДМОР ПРЕ РАДНИЧКОГ
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ОДМОР ПРЕ РАДНИЧКОГ

Преузета лидерска позиција уз меч више, пред дерби Супер лиге у Шапцу. Наис сломљен у последњем периоду. Раднички у Купу показао снагу
Нишлије су играле добро, али је квалитет на страни Шапчана пресудио и одлична игра у првом, а посебно у последњем периоду донели су очекивану победу и поглед са врха пред викенд одмора уочи дербија са Шумадинцима. РАДНИЧКИ ће играти против Партизана током недеље, те у случају победе може да се врати на лидерску позицију, а на табелу ће утицати и резултат меча у коме Звезда као фаворит дочекује Нишлије у суботу. Реално је да победи што би њих довело на место под редним бројем један, но све је привремено и табела где ће сви имати одигран исти број мечева биће позната тек наредне недеље, 14. априла. У сваком случају, меч на Градском базену између ШАПЦА и финалисте Купа РАДНИЧКОГ, реприза финала најмасовнијег такмичења, даће дефинитиван одговор који тим је ближи позицији један и предности домаћег терена у плеј офу.
Иако се А1 лигашима дају веће шансе и неоспорно да је Регионална А1 лига осетно јача од нижег ранга екс ју простора, Куп је показао како, бар Крагујевчани могу парирати свима. Елиминисали су Зведу у четвртфиналу и намучили Шабац у финалу. Уз лаодан положај екипе која само може пријатно да изненади, потцењивање може бити кобно. Већ против Партизана Шумадинци могу показати где су у односу на А1, а у неком одмеравању квалитета Партизан заостаје за друга два представника Србије у елити региона.
Тројка под заставом
Док се ватерполисти ШАПЦА буду припремали за дерби Супер лиге, тројац овдашњег клуба браниће националне боје на финалном турниру Европа Купа у Загребу. Није познато да ли ће путовати у Хрватску, но имена су међу 23 кандидата. На припремама репрезентације су: Гојко Пијетловић, Петар Велкић и Никола Лукић.
Почетак турнира је у петак, а у четврфиналу Србије игра против Шпаније.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa