Инфо

4. април 2019.4. апр 2019.
БОРБА ЗА ?
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

БОРБА ЗА ?

Синоћни исход детерминише значај суботњег резултата. Дуел против добро познатог тренера. Ривале вероватно очекује још један међусобни дуел ове сезоне
Не знамо коначан исход утакмице МАЧВА – Раднички (Ниш) одигране синоћ, а од тог резултата зависи значај утакмице против тима из београдске општине. Отварају се три могуће алтернативе сублимиране у три наслова. У тренутку док читате чланак, знате која је релевантна, а које се могу игнорисати.
ВОЖДОВАЦ има предност што их предводи тренер који познаје одлично већину играча Шапчана Драган Аничић, уз истовремени мотив и притисак. Наиме, уколико су јуче славили на Бањици, још ни плеј оф шансе нису „мртве“, а свакако да јуре што више бодова због плеј аут ралаксације. Ојачали су тим током зиме, Сикимић, Трујић и Срнић су донели интернационално искуство, побеђивали су „змајеви“ и Партизан на свом терену, „разбили“ Напредак, изгубили само од Нишлија и дефинитивно изгледају боље него на почетку сезоне. Уз поменуте фудбалере, посебно треба истаћи Луковића и Ступаревића (новог играча премијерлигаша Вотфорда). Иако не важе за ефикасан тим, значајно су подигли цифру у рубрици постигнутих голова у овој календарској години.

ВЕРЗИЈА 1:
Бод за 19
Мачва изненадила Раднички: Шапчани су успели да начине сензацију, победе моћне Нишлије, учине услугу Црвеној Звезди, али пре свега себи донесу апсолутни мир у плеј ауту. Четири меча код куће их очекује, три на страни, 17 бодова обезбеђено, а на „крову“ само могу добити бонус. Реми доноси додатни бод, а победа чак два за плеј аут.

ВЕРЗИЈА 3:
Могу још бод или два
Реми Мачве и Радничког: Сваки исход у Београду има импликације на стартну плеј аут позицију Шапчана. Заокружено је 16 бодова, а остати непоражен на стадион изнад тржног центра значи још један, 17- ти бод од којег почиње путешествије „црвено – црних“ у одлучујућих седам кола. Победа значи још један, додатни 18. поен „стогодишњакиње“ из Шапца
ВЕРЗИЈА 3: Три за бод
Раднички славио у Шапцу: Потенцијални реми против Вождовца неће значити МАЧВИ ништа осим сатисфакције да регуларни део сезоне не оконча поразом. Квантитативно и нула и бод доносе 16 плеј аут бодова. У случају, слободно можемо рећи, изненађења, Шапчани носе 17 бодова у доигравање за опстанак.

Већ на прошлосезонском нивоу
У сваком случају, претходне сезоне, окарактерисане као мирне, без панике у финишу доигравања, МАЧВА је понела у доигравање 16 бодова, учинак који има све и да не освоји ни бод више. Поменути салдо креирао је 31 заслужен бод у 30 кола. Како ове сезоне ни 14-пласирани тим на крају није безбедан, већ суперлигашки статус чува у баражу, можемо констатовати да је за 13. позицију било довољно 26 бодова. Сваки тим има своје прорачуне и у сваком се идеје крећу од песимистичних до најоптимистичнијих.

Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa