Инфо

11. април 2019.11. апр 2019.
Усвојен предлог накнаде за  градски и приградски превоз
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

Усвојен предлог накнаде за градски и приградски превоз

Одборднци Скупштине града Шапца усвојили су на јучерашњој седници Одлуку о усвајању предлога Концесионог акта за поверавање обављања делатности градско-приградског превоза путника на територији града Шапца, као и Одлуку о додели накнаде за пружање услуга јавног линијског превоза путника у градском и приградском саобраћају.
Ово су биле и једине две тачке дневног реда јучерашње седнице која је заказана по хитном поступку. Комисија за јавно-приватни партнерство Владе Србије донела је мишљење да се предметни пројекат може реализовати, и Скупштина је усвојила Концесиони акт.
Град Шабац је поверио обављање јавног линијског превоза тројици превозника који ће обезбедити превоз на линијама 1, 2, 3 и 4. Линије 1 и 4 су поверене Друштву за производњу, промет и услуге „Мачва - Експрес“ ДОО Бадовинци, линија 2 Друштву за трговину, саобраћај и услуге „МиС Мики Турс“ ДОО Мајур, и линија 3 Друштву за превоз, промет и туризам „Дуга“ ДОО Петловача.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да је донета одлука да се субвенционише превозниик који је до сада обављао јавни превоз у граду са 20 динара по километру.
-То ће трајати све док се не заврши процедура јавно-приватног партнерства и док не изаберемо новог испоручиоца услуге јавног превоза на територији Шапца. Град Шабац у поређењу са другим градовима у Србији даје најмање новца за јавни превоз. А до сада није било никаквих субвенција ни повећања цена карата. Плаћали смо превоз запослених и превоз ученика у сладу са Законом. Ову субвенцију одобравамо јер је скочила цена горива са 130 динара на 160 динара, а превозници зато не могу да имају рентабилно пословање, рекао је градоначелник.
Додао је да га је непријатно изненадио тон опозиционих одборника из Српске напредне странке (СНС), који нису допринели квалитету расправе, нити су износили конструктивне аргументе.
-Данас осим салви увреда на мој рачун, нисмо добили никакву нову идеју како да се поправи квалитет градског превоза у Шапцу. Ми желимо да градски превоз буде еколошки, модеран, са 20 минута полазака у граду, при чему ће бити покривена сва градска и приградска насеља, истакао је Зеленовић и рекао да ће Град наставити да измирује све своје обевезе у вези јавног превоза које су у складу са Законом.
Опозиција оптужује за фашизам
Представници опозиције су и ово скупштинско заседање искористили за нападе на градску власт и градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића. Уз већ познате оптужбе, Зеленовићу је замерено и то што је „упао у зграду РТС“, да је учествовао у „демолирању Београда“, као и да Шабац никада није био „упориште фашиста“. Опозиција је оптужила градску власт да тера запослене у Јавним предузећима да иду на протесте и да их организује за одлазак на протест у Београд.
-Када сам истакао да градоначелник Краљева плаћа замену сијалица девет пута више него што је то платио Град Шабац, мене оптужују да сам лажов и лопужа. Шапчани не заслужују да слушају овакве неконструктивне и увредљиве расправе у преносима Скупштине. Шабац ће се развијати упркос Александру Вучићу, упркос Српској напредној странци. Наставићемо са реализацијом инфраструктурних пројеката. Iако нас заобилази администрација у Београду, не заобилази нас администрација у Бриселу. Способни смо да добијамо новац из Европске уније. Захваљујући добрим пројектима, добили смо средства за реконструкцију Соколане. Али зато нико не спомиње реконструкцију Опште болнице у Шапцу, а на аутопут чекамо већ седам година. Тврдим да СНС није дошла на власт, аутопут би био завршен 2014. године, подвукао је градоначелник.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa