Инфо

11. април 2019.11. апр 2019.
Лепши и сређенији Шабац
ВЕЛИКИ ИНВЕСТИЦИОНИ ЦИКЛУС У ГРАДУ

Лепши и сређенији Шабац

Шабац добија Савску авенију, Винаверов трг, као и реконструисан Дом војске и Соколски дом. У насељу Бенска Бара комплетно сређивање саобраћајница, мобилијара и зелених површина
У Шапцу је недавно кренуо велики инвестициони циклус који подразумева и велико грађевинско сређивање нашег града, а самим тим и лепши и сређенији град.
Према речима Милана Васића, начелника Градске управе, Шабац је био више него штедљив у протеклом периоду, а и порасли су приходи на основу пореза на зараде пошто је отворен велики број нових радних места, стекли су се услови за значајније улагање у инфраструктуру града.
-У наредних 45 дана биће комплетно завршене улице Војводе Мишића, Попа Карана, Милоша Поцерца и Косте Абрашевића. Управо је путна инфраструктура нешто у шта ће у Шапцу бити уложено највише новца из буџета - каже за Глас Подриња Васић.
Према његовим речима, једна од великих инвестиција се односи и на уређење насеља Бенска Бара.
- У плану је уређење свих саобраћајница, зелених површина и мобилијара у овом насељу. Вредност свих радова у Бенској Бари износе 200 милиона динара и после тих радове, једно од највећих градских насеља добиће потпуно нов и савремени изглед - напомиње Васић.
У плану је и уређење Савске авеније која подразумева коначни излазак Шапца на реку Саву. Ради се о сређивању простора који је везан за улице Краља Александра и Јанка Веселиновића.
- Шабац ће добити нову и то велику пешачку зону која ће се простирати до обале реке Сава. У питању је део пројекта „Сава парк“ којим ће се добити пробој ка реци и који ће у потпуности да отвори тврђаву. За уређење Савске авеније издвојено је око 110 милиона динара - напомиње наш саговорник.
Васић, као један од значајнијих инвестиционих пројеката истиче и сређивање површине око Зоркиног солитера који ће постати Винаверов трг.
- Тренутно се завршава документација, а радови би требало да почну на лето. То је простор који је до сада углавном био паркинг, а сада ће добити потпуно нову намену и имаће више уцртаних паркинг места него што је сада случај. Простор око Зоркиног солитера добиће непрепознатљив изглед и биће у складу са три Винаверова света. За изградњу Винаверовог трга је предвиђено око 40 милиона динара - наглашава Васић.
Значајни инвестициони циклуси подразумевају и реконструкцију Дома војске, као и реконструкција Соколског дома.
- Када је реч о Дому војске, у питању је партерно уређење. У току је израда пројектне документације, а за Соколски дома је расписан тендер. За Дом војске је предвиђено 50 милиона динара, а за Соколски дом до 40 милиона - каже Васић.
Међу планиране радове спадају и они у Основној школи “Ната Јеличић” и за ту намену је расписан тендер.
Поуздан партнер
Радови добро напредују, а динамика је таква да се улице реконструишу у предвиђеном року, за неколико дана. Искористићемо што више ову грађевинску сезону, до краја године докле год буде могло да се ради. Важно је да новца има довољно, иако нам држава дугује 30 милиона евра, али сваки од извођача који буде сарађивао са Градом бити исплаћен уредно, истога дана по извршењу радова. Ми смо поуздан партнер. Водимо рачуна о грађанима и о фирмама са којима сарађујемо. Имаћемо пуно нових садржаја у граду, али полако радимо једну по једну улицу, једну по једну грађевинску зону - закључује Васић.

Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa