Инфо

11. април 2019.11. апр 2019.
ЗВАНИЧНО ПОЧЕЛА МОТО СЕЗОНА
ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА

ЗВАНИЧНО ПОЧЕЛА МОТО СЕЗОНА

Више од 400 мотора продефиловало је у недељу у подне улицама Шапца. На овај начин званично је отворена сезона вожње мотора у 2019. години. Време је било идеално и догађај је протекао без икаквих инцидената. Бројни Шапчани су застајали и излазили испред кућа да погледају
или сниме дефиле
Организатори МК „Чивија“ имали су подршку више клубова из Шапца и околине. Тако су се у колони моториста могле видети боје МК „Батана“, МЦ „Срба“, МГ „Ноћни вукови“, два обреновачка клуба МК „Вориорс“ и МК „Обреновац“, МК „Пећинци“, МК „Гуд Бојс“ из Коцељеве и многи други. Наравно, ту си били и појединци,заљубљеници у брзе двоточкаше, који не припадају ни једном клубу.
Из Друвара је акцију подржао чувени хртватски моториста Горан Бенце. Човек који је свој град мотором промовисао по читавој Европи и шире, дошао је на регионално отварање сезоне у Србији баш у Шабац. Каже да га за Шабац веже пријатељство са председником МК „Чивија“ Александром Маџаревоћем Салером, и поштовање према активностима овог клуба. На пут дуг 300 километара кренуо је са супругом.
-Били смо на мото скупу прошле године и тада сам сазнао много тога о раду МК „Чивија“. Због тога смо желели да дамо пордшку овом догађају. Организација је врхунска, добар је одзив моториста и надам се да ће остали учесници у саобраћају препознати овај велик број моториста и обратити пажњу на њих сваког дана. Сви имамо исте проблеме. Како је овде тако је и код нас у Хрватској. Ми смо најслабија карика уз пешаке и бициклисте. Многи возачи аутомобила, камиона „са радошћу“ нас изгурају са путева. Управо овакве акције треба да покажу људима да нас има много и да треба пазити на нас, истакао је Бенце и најавио свој долазак и на мото скуп у мају.
Организатори су презадовољни, кажу да је прошло и боље од очекиваног. Изненађени су и почаствовани великим бројем бајкера ван Шапца који су дошли да подрже догађај.
-Дефиле неколико стотина мотора кроз град свакако лепо изгледа, али није нам примарни циљ био да покажемо лепоту наших машина, него да скренемо пажњу на мотористе као учеснике у саобраћају. Статистика недвосмислено показује да смо убедљиво најрањивија група у саобраћају. Ово јесте, на неки начин, симболичан чин, али ће ипак људи који су нас видели запамтити да нас сада има доста на улицама и повести више рачуна када седну за волане својих путничких или терених возила. Заједно са градским Саветом за координацију послова безбедности у саобраћају последњих година је урађено много. Значајно је смањен број саобраћајних незгода са најтежим исходима у којим су учествовали возачи мотора. Ми ипак и даље нисмо потпуно задовољни и настављамо да радимо на едукацији. Како други возачи треба да воде рачуна о нама, још мноог више морамо водити рачуна сами о себи и придржвати се свих прописа када седнемо на мотор, каже Бојан Радукић из МК „Чивија“.
По завршетку дефилеа испред просторија клуба „Чивије“ организована је музика и ручак. Организатори се захваљују „Малом Балкану“ и „Грил Пекарцу“ из Коцељеве уз чију помоћ се овај дан није завршио само на вожњи мотора, него је претворн у дивно дружење, а бајкери су још једном показали да су људи великог срца и да не знају за границе.
Догађај је подржала и Туристичка организација Шапца, као и свако дешавање које на леп начин промовише град.
Централно отварање мото сезоне заказано је у недељу у Параћину.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa