Инфо

2. јун 2011.2. јун 2011.
ЈЕДАНАЕСТЕ ПОЗОРИШНЕ ИГРАРИЈЕ

У СВЕТУ МАШТЕ

Прошле седмице на Великој сцени Шабачког позоришта у оквиру 11. позоришних играрија наступило је 250 малишана из шабачких вртића у четрнаест представа. Играрије отворио мали кловн Лука Пантић из вртића „Слобода“, а први су са представом „Код доктора“ наступили гости из вртића „Чика Јова Змај“ из Бијељине
У организацији Предшколске установе „Наше дете“ прошле седмице одржане су једанаесте по реду Позоришне играрије које су, као и сваке године, окупиле велики број малишана, родитеља, бака и дека, комшија и свих оних који су дошли да подрже мале глумце. Током дводневне манифестације на Великој сцени Шабачког позоришта наступило је 250 малишана у четрнаест представа, с том разликом што су ове године као гости наступили само предшколци вртића „Чика Јова Змај“ из Бијељине. Пошто је Предшколска установа „Наше дете“ од 12. јуна домаћин „Колоније пријатељства“ одлучено је да на 11. Позоришним играријама учествују само шабачки вртићи.
Ипак, један вртић је толико желео да наступи па им је жеља испуњена, а самим тим припала им је част да наступе први. Припремна предшколска група вртића „Чика Јова Змај“ из Бијељине са комичном представом „Код доктора“ загрејала је уз смех и аплаузе шабачку публику. Част да отвори 11. Позоришне играрије припала је малом кловну Луки Пантићу из вртића „Слобода“ који је са својим другарима наступио у представи „Кад роде одлете из моде“. На веома духовит начин показали су да знају одакле долазе и ко их доноси на свет. Да се не може без бајки показали су мали глумци вртића „Полетарац“ извевши „Биберче“, док су њихови другари из „Бамбија“ наступили са представом „Мачак у чизмама“. Сва деца су била одлична, а опасни и обесни „Ле фјодор“ или “Мачак у чизмама“ у интерпретацији Ивоне Јанковић увео је све присутне у свет маште. Својим гласом и звончићима на капи и оделу у истој овој представи дворска луда, Емилија Кокар, показала је да иако су мали далеко се чују.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa