Инфо

11. април 2019.11. апр 2019.
ВИШЕ НЕГО ВАЖАН ДУЕЛ
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ВИШЕ НЕГО ВАЖАН ДУЕЛ

Меч, по важност, готово на нивоу финала Купа. Оба тима теже реваншу на домаћем терену у полуфиналу плеј офа. Пети меч Шапца и Радничког. Шабац победио четири пута
У децембру су ШАБАЦ и крагујевачки РАДНИЧКИ играли меч финала Купа Србије. Улог је био трофеј и тешко да може бити одиграна утакмица исте важности, но оно што нас очекује у суботу је дуел врло близу по значају поменутом мечу у Зрењанину. Шабачки и крагујевачки тим ће одиграти утакмицу у којој ће један од ривала стећи велику предност у даљој борби за што бољи пласман у плеј офу. Реално је, наравно, да обе екипе буду међу четири тима, те последњи ниво доигравања не сме долазити у питање.
ШАБАЦ улази у меч после 15 дана паузе од такмичарски дуела. Најбоље пласирани српски тим у Регионалној лиги, није имао проблема против нишког Наиса у првом колу и имао је две недеље да се квалитетно припреми за дерби. Одлуком селектора Савића, ШАБАЦ није имао представнике у репрезентацији, на завршници Евро купа у Загребу, те је тренер Мировић имао на располагању читав тим. Досадашњи ток првенства био је баш инакав какав су желели сву у овдашњем клубу. Освојен је Куп Србије, рутински изборен опстанак у Регионалној А1 лиги, обезбеђена боља стартна позиција од осталих А1 ривала из наше земље и Супер лига је трећи ниво успешне сезоне, после два упешно савладана.
РАДНИЧКИ у меч улази уз знатно краћу паузу. Синоћ су играли одложену утакмицу првог кола Супер лиге против Партизана, а домаће такмичење започели су после „регионалног“ разочарења. Апсолутно су показали највише у А2 лиги од свих наших тимова. Изгледало је да је бараж за А1 лигу сигуран, да је могућа и борба за титулу и директан пласман. Победили су шибенички „Соларис“ и требала им је једна победа у последња два кола. Уместо тога, уследио је пораз у Будви и неочекивани реми против Војводине у Новом Саду и све се срушило. Остаје А2 и у наредном шампионату. До овог неуспех, сезона је била слична шабачкој. Добре игре у региону, у Купу сензационална елиминација Звезде у четвртфиналу, палсман у финале Купа и велики отпор тиму из нашег града. Поменута два дуела најбоље сведоче о опасности која вреба из редова некадашњег вицешампиона Европе. Предвођени Филиповићем, Удовичићем, Ћирићем, Злоковићем, Бурићем и другима, за две сезоне је Раднички успео да освоји Евро куп, а потом игра и финале Лиге шампиона где је поражен од Барселонете. Уследио је пад, чак до Прве Б лиге, али и план за повратак у врх ослањањем на сопствену школу, који се добро спроводи.
Нема ту више великих имена у базену, но два су ван базена. Помоћник слелектора Урош Стевановић је тренер, исто што је био и 2014. године, а на функцији спортског директора је Југослав Васовић (рођени брат спортског директопра ШАПЦА Анте Васовића). С капицама Крагујевчане представљају, између осталих, сјајни Рус, Иван Гусаров, најбољи стрелац тима у Регионалној лиги и водећи у Супер лиги. Репрезентативац Француске Дино Гијом, као и познати домаћи играчи Станојевић, Никола Томашевић, Радованлија, Ганић, некадашњи центар Шапца Алекса Манић, док велику снагу одбрани даје доскорашњи голам Звезде, увек потенцијални репрезентативац Лазар Добожанов. Иако је снага РАДНИЧКОГ домаћи базен, велико „Приморје“ је у Ријеци осетило колико незгодан може бити шумадијски клуб и ван свог града.
Двомеч пре финала
Подсећамо на пропозиције. На крају регуларног дела Супер лиге, четири тима ће у плеј оф. У полуфиналу је предвиђен двомеч првопласиране и четвртопласиране, односно другопласиране и трећепласиране екипе, у којима ће боље пласирани клуб бити домаћин у реваншу. У финалу је победник ко први оствари две победе, а опет боље пласирани из Лиге има предност домаћег терена.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa