Инфо

Берза

  • brcs 1.458 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.793 ▼ -0,12%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • inim 3.500 ▼ -7,89%
  • lsta 545 ⚫ 0,00%
  • niis 550 ▼ -0,18%
  • omol 800 ⚫ 0,00%
(18. април 2019.)
ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ИЗГРАДЊА ОТПОРНИЈИХ ЗАЈЕДНИЦА КРОЗ ЈАЧАЊЕ РОДНО
ОСЕТЉИВИХ ПОЛИТИКА“

Управљање ризиком од елементарних непогода

Управљање ризиком од елементарних непогода
Дана 15.04.2019.године у Београду, у Клубу народних посланика у организацији Канцеларије за управљање јавним улагањима, Министарства унутрашњих послова-Сектора за ванредне ситуације и Сталне конференције градова и општина у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији одржана је Конференција „Изградња отпорнијих заједница кроз јачање родно осетљивих политика“. Општину Богатић на Конференцији представљали су Ненад Бесеровац, председник општине и Мирољуб Станић, начелник Штаба за ванредне ситуације општине Богатић.
У уводном делу Конференције присутнима су се обратили Амбасадор Андреа Орицио, Шеф Мисије ОЕБС-а, Марко Благојевић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима, Сања Недељковић, заменица директора Канцеларије за управљање јавним улагањима, Предраг Марић, помоћник министра унутрашњих послова-Сектор за ванредне ситуације и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО.
Циљ Конференције био је представљање модела Програма управљања ризиком од елементарних непогода у јединицама локалне самоуправе и Закон о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама кога су представили аутори Милан Марковић и Здравко Максимовић. Програм је намењен као подршка органима локалне власти при изради документације која је везана за управљање ризицима од природних непогода, у складу са новим законом.
У наставку Конференције разматран је родни аспект у процесу управљања ризиком од елементарних непогода.

Најновији број

6. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa