Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
Управљање ризиком од елементарних непогода
ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ИЗГРАДЊА ОТПОРНИЈИХ ЗАЈЕДНИЦА КРОЗ ЈАЧАЊЕ РОДНО
ОСЕТЉИВИХ ПОЛИТИКА“

Управљање ризиком од елементарних непогода

Дана 15.04.2019.године у Београду, у Клубу народних посланика у организацији Канцеларије за управљање јавним улагањима, Министарства унутрашњих послова-Сектора за ванредне ситуације и Сталне конференције градова и општина у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији одржана је Конференција „Изградња отпорнијих заједница кроз јачање родно осетљивих политика“. Општину Богатић на Конференцији представљали су Ненад Бесеровац, председник општине и Мирољуб Станић, начелник Штаба за ванредне ситуације општине Богатић.
У уводном делу Конференције присутнима су се обратили Амбасадор Андреа Орицио, Шеф Мисије ОЕБС-а, Марко Благојевић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима, Сања Недељковић, заменица директора Канцеларије за управљање јавним улагањима, Предраг Марић, помоћник министра унутрашњих послова-Сектор за ванредне ситуације и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКГО.
Циљ Конференције био је представљање модела Програма управљања ризиком од елементарних непогода у јединицама локалне самоуправе и Закон о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама кога су представили аутори Милан Марковић и Здравко Максимовић. Програм је намењен као подршка органима локалне власти при изради документације која је везана за управљање ризицима од природних непогода, у складу са новим законом.
У наставку Конференције разматран је родни аспект у процесу управљања ризиком од елементарних непогода.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa