Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
Улица Господара Вучића  води ка Централном затвору
“ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА” ШАБАЦ

Улица Господара Вучића води ка Централном затвору

Шапчани су се у петак тринаести пут састали испред старе Робне куће на скупу "Један од пет милиона". Грађанима су се обратили професор Велимир Кузмановић, бивши народни посланик ДС Срђан Миливојевић и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић
Срђан Миливојевић својим обраћањем изазвао је буру смеха и одобравања окупљених. Говорио је о славној прошлости Шапца и истакнутим јунацима који су потекли из овог града, па је у жару говора ставио и шајкачу. Шапчане је упоредио са Галима који се "као у стрипу о Астериксу" не покоравају никоме, па ни "самоумишљеном Цезару".
-Од Србије је (председник Александар Вучић) направио ријалити и пошто само тај језик разумеш, Александре Вучићу, ми сутра долазимо у Београд да ти кажемо: "Номинован си за избацивање из куће на Андрићевом венцу, номинован си, прворођени!", узвикнуо је Миливојевић изражавајући чуђење како "ситан шљам из ријалити програма, ситан коров помисли да је елита и да је важнији од храста у Такову под којим смо буне дизали", те да "ситан коров" посече храст.
-Александре Вучићу, ти си постао највећи узгајивач корова у Србији, за 20 година бављења политиком произвео си сорте које дају рекордне приносе: Јутка из Бруса, Сима из Гроцке, Марјан из парламента, па ту неће моћи кука и мотика да раде, комбајн ћемо морати да ангажујемо за жетву корова у Србији, рекао је Миливојевић. Он се затим осврнуо на улазак одборника СНС-а у шабачки Архив.
-Ситан коров ушао је у зграду Архива овде у Шапцу. Ено их тамо, седе и крсте се кад су ушли нису могли да верују да сапун може да буде у течном стању и да не могу да га смотају у панталоне и понесу кући, рекао је он и тим речима изазвао талас смеха код присутних. На крају свог говора упалио је "бакљу слободе" и позвао народ да се прикључи протесту у Београду рекавши да “улица Господара Вучића води ка Централном затвору”.
Небојша Зеленовић рекао је да Шабац јесте слободан град, и да би зато требало да буде "клица која ће ослободити Србију".
-Можда ми јер живимо овде ни не осећамо како то изгледа, али када одете у Краљево, Смедерево, Сомбор, онда људи почну више да цене оно што имају својој кући. Ми смо пристојни, достојанствени и желимо да на културан начин, као што се то ради у свим уређеним државама, дође до промене власти, рекао је градоначелник. Он је протумачио понашање "великог вође" као стање безумља и панику због немоћи пред мирним протестима, па прокоментарисао "упад" напредњака у шабачки Архив.
-Ушли су напредњаци у зграду градског Архива и нису знали ни теткици на вратима да кажу шта хоће. Ено их сад седе тамо, и видите заправо докле смо ми дошли и као друштво и као држава и где нас је довела суманута политика Александра Вучића, рекао је Зеленовић закључивши да је овој власти "крај близу".

Н. Марјановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa