Инфо

2. јун 2011.2. јун 2011.
ВИСОКА ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

СТИЦАЊЕМ ДИПЛОМЕ ЛАКО ДО ПОСЛА

Висока пољопривредна школа струковних студија прошла је процес акредитације 2007. године. Директорка школе др Вера Милошевић каже да је тада акредитовано шест смерова на основним струковним студијама. То су: сточарство, ратарство и повртарство, заштита биља, воћарство и виноградарство, агроменаџмент и струковна ветерина. Прошле године акредитовали су два специјалистичка смера: биљни менаџмент и индустријски менаџмент у пољопривреди. Директорка каже да три године основних студија носе 180 бодова а специјалистичке још 60 бодова.
Према мишљењу др Вере Милошевић акредитација им је донела и већу пролазност, али и студенти лакше долазе до дипломе и додаје:
- Не мислим то у смислу да мање уче, него једноставно, уче као у средњој школи. Сваки дан имају неке обавезе, сваки дан их нешто питамо.
Она истиче да као и остали факултети имају две категорије студената -буџетске кориснике и самофинансирајуће.
- Уписујемо 100 студената на буџет и ко има укупно педесет један поен рачунајући пријемни и успех, може на буџет. Самофинансирајућих имамо 210. Цена школарине је 45.000 динара на девет рата. Специјалистичке студије, нажалост, не финансира Влада Републике Србије нигде још увек, и оне су 60.000 динара- напомиње директорка.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa