Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
Бољи услови за  боље резултате
МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ ПОСЕТИО НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ
ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У ШАПЦУ

Бољи услови за боље резултате

Полицијску управу у петак је посетио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Похвалио је рад шабачке полиције и најавио нова улагања како би се створили што бољи услови за рад. “Ово је првенствено од највећег значаја за грађане Шапца и целог Мачванског округа” –рекао је начелник ПУ Шабац Зоран Јевђенић
Део шабачке полиције добио је нове просторије. Саобраћајна полиција, део граничне полиције и део криминалистичке полиције задужен за корупцију, рачуноводство, правна служба, служба логистике и људских ресурса, премештени су у зграду Управе за аграрна плаћања. Пресељење је најављивано дуже време, а ових дана је коначно и реализовано.
Највећи део ПУ која се налазила у згради на Старом граду сада се налази у новом објекту. Поред неусловних просторија у којима су боравили, рад полиције био је отежан и због удаљености од града и преласка преко пруге, па се неретко дешавало да када крену на интервенцију патролна кола чекају пролазак воза и подизање рампе.
Полицијску управу у петак је посетио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Похвалио је рад шабачке полиције и најавио нова улагања како би се створили што бољи услови за рад.
-ПУ Шабац је на својој територији остварила добре резултате и постоји тренд смањења кривичних дела и добро поступање полиције у сузбијању криминалитета. Претходне три године набавили смо шездесетак нових возила за патроле и потребе криминалистичке полиције, али и унапредили осталу технику коју полиција користи, што је верујем допринело бољем раду. Наравно, то није крај. Током ове године ћемо наставити са набавком нових возила. Овде ће доћи и 29 нових полицајаца што ће бити важан корак подмлађивања ПУ, истакао је Небојша Стефановић.
Задовољан је и начелник ПУ Шабац Зоран Јевђенић који се захвалио МУП-у, министру и Дирекцији полиције на труду и залагању да им се створе бољи услови за рад.
-Ово је првенствено од највећег значаја за грађане Шапца и целог Мачванског округа. Наравно, много значи и за полицију и ми ћемо у наредном периоду, захваљујући бољим условима за рад, још успешније остваривати своје задатке, рекао је Јевђенић.
Реконструише се и зграда ПУ која се налази у центру Шапца. Улаже се и у Сектор за ванредне ситуације. Набављаће се нова ватрогасна возила, а најављена је и реконструкција Ватрогасног дома који је у веома лошем стању већ дуги низ година.
-Незадовољан сам стањем у Сектору за ванредне ситуације много година уназад. Има простора за много унапређења. Реконструкција Ватрогасног дома у Шапцу је планирана. Прошле, ове и следеће године фокус је на ватрогасним возилима, која су на нивоу целе Србије у јако лошем стању. Набавком стотинак ватрогасних возила поправићемо то стање, али ће и реконструкција ватрогасних домова и станица бити један од наредних приоритета. Ми већ ове године имамо значајне пројекте и одређени ватрогасни домови ће бити реконструисани. Стање Дома у Шапцу није добро и то се мора поправити, јер је бесмислено набављати нове камионе ако не постоје услови за рад, навео је Стефановић и додао да је Шабац један од приоритета као велики град са великим бројем становника.
Према министровим речима постоји стални тренд смањења криминалитета, мањи је број саобраћајних незгода, а грађани су задовољни радом полиције. Подсетио је да се доста ради на превенцији, посебно у школама где деца уче како да се заштите на интернету, реагују на насиље, да буду безбеднији у саобраћају, као и које су све штетности психоактивних супстанци.
Стефановић је говорио и о добрим резултатима на пољу спречавања трговине дрогом. Тог јутра када је министар био у Шапцу на граничном прелазу Градина заплењено је више од осам килограма хероина.
-Борба против наркотрафикинга се наставља и имамо одличне резултате. Већ у прва три и по месеца ове године запленили смо готово две тоне наркотика, што је боље него у најуспешнијим годинама. Борба против трговине дрогом мора да буде стална и перманентна, поготово због појаве нових синтетичких дрога у Европи и свету, рекао је Стефановић.
Још један шалтер у центру
Министар Стефановић је истакао да се ради и на унапређењу управних послова, јер није био задовољан што грађани предуго чекају на добијање својих докумената.
-Тај део посла мора да буде неупоредиво бржи. Запослени на управни послови на територији целе Србије су појачали своје активности због очекиване замене биометријских пасоша који су издавани током 2009. године и сада истиче њихов рок важења, рекао је Стефановић и најавио отварање новог шалтера у згради ПУ у центру града за издавање возачких и саобраћајних дозвола. То се и остварило у суботу, када је нови шалтер почео са радом.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa