Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Нема сукоба интереса

На прошлонедељној седници Скупштине општине Коцељева одборници су именовали нови састав школског одбора ОШ “Мића Станојловић” а доношењу овог решења претходило је разрешење претходног одбора.
На предлог Комисије за избор и именовања дужности члана одбора најпре су разрешени Милка Матић из Коцељеве, Мирослав Пајић из Доњег Црниљева, Слободанка Илић из Коцељеве, Никола Вејин из Каменице, Зоран Нешовановић из Свилеуве, Зорица Јагодић из Каменице, Весна Илић из Коцељеве, Радиша Глигорић из Брдарице и Јанко Вучинић из Доњег Црниљева, због истека мандатног периода на који су изабрани.
У новоименованом школском одбору, осим досадашњих, нашло се и пет нових чланова. Одборници су усвојили предлог надлежне комисије те ће састав одбора ове образовне установе из реда запослених чинити Милка Матић из Коцељеве, Томислав Живановић из Свилеуве и Душица Ђорђић из Коцељеве, затим Никола Вејин из Каменице, Бранка Радојчић из Брдарице и Зорица Илић из Доњег Црниљева из реда родитеља док ће локалну самоуправу заступати Владимир Пауновић из Коцељеве, Радиша Глигорић из Брдарице и Јанко Вучинић из Доњег Црниљева.
Дискутујући о овој теми одборник Јован Веселиновић рекао је да је скупштина на претходној седници већ изабрала школски одбор и да му сада нешто није јасно.
–Имати комотну већину није баш ни добро. Ова скупштина изгласа све што дође на њу. Само се питам онај ко је састављао овај списак, ако је нешто пропустио, имали сте комисију за избор и именовање. Скупштина је гласала за тај састав и не знам о чему се ради- изјавио је Веселиновић који је изнео примедбу и на медијско извештавање са скупштинских седница, сматрајући да би његове дискусије требале да буду заступљене у њима.
Одборници опозиције оценили су на једној од претходних седница локалног парламента да је избор оваквог састава школског одбора незаконит јер су председница одбора и председник Скупштине општине супружници.
У међувремену стигао је и писмени одговор Агенције за борбу против корупције у којем се наводи да “ова чињеница сама по себи не представља сукоб интереса у смислу закона о Агенцији уколико председник Скупштине општине у општини у својству одборника Скупштине општине не учествује у одлучивању Скупштине општине о именовању или разрешењу своје супруге са јавне функције, тј.члана школског одбора”.
Локални парламент донео је, између осталог, годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине за текућу годину као и закључке о усвајању друге измене програма пословања и финансијског плана ЈКП “Прогрес”.
НОВИ МАНДАТ ЗА ДИРЕКТОРКУ ДЗ
Одборничка већина подржала је предлог општинске Комисије за избор и именовања и поверила нови, шестомесечни мандат досадашњем вршиоцу дужности директора Дома здравља у Коцељеви др стоматологије Верици Софранић. Новом именовању претходило је најпре усвајање решења о давању сагласности на још један споразум о продужењу радног односа. Предлог поверавања овог мандата , за разлику од свих претходних, није наишао на једногласну подршку владајуће већине.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa