Инфо

2. јун 2011.2. јун 2011.

НАГРАДЕ КАО ПОТВРДА КВАЛИТЕТА

На недавно одржаном 47. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ у Пироту Шабачко позориште освојило је две награде за „Бубњеве у ноћи“ Бертолда Брехта, а у режији Александра Лукача. Владимир Милојевић добио је једну од четири награде за глумачка остварења, а Мирољуб Аранђеловић Расински награду за најбољу музику
У јакој конкуренцији од двадесет представа, Шабачко позориште је, по одлуци селектора Божидара Ђуровића, успело да се пласира међу првих осам на 47. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ чији је домаћин ове године био Пирот од 14. до 21. маја.
Стручни жири у саставу Ана Софреновић, глумица и председник, Жељко Хубач, драмски писац и Мирослав Радоњић, позоришни критичар, 20. маја једногласно је донео одлуке да се једна од четири награде за глумачка остварења додели Владимиру Милојевићу за улогу Андреаса Краглера у представи „Бубњеви у ноћи“ Шабачког позоришта, а за најбољу музику Мирољубу Аранђеловићу Расинском за исту представу.
Представа „Бубњеви у ноћи“ током прошле године доживела је велики успех како код домаће публике, тако и широм Србије, а награде су дошле као потврда њеног квалитета и добро одиграних улога од стране глумаца.
- Осећај је леп. Награда је дошла као потврда да је нешто што сам радио, чему сам био посвећен, квалитетно и добро. Дошла је од стране стручног жирија па је то само још једна потврда да је цео труд на том послу био оправдан. Наравно, и публика је била задовољна и лепо је прихватила комплетну представу. Сигурно је да мотивише за даљи рад ““ први су утисци Владимира Милојевића.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa