Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
ФАВОРИТИ У НОВОМ САДУ
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ФАВОРИТИ У НОВОМ САДУ

Сада су све екипе одиграле исти број мечева и табела је сада баш онаква какву су желели сви навијачи ШАПЦА и каквом су је многи прогнозирали. Крагујевчани су „мрвљени три четвртине, а у четвртој су „смрвљени“ и овдашњи играчи путују у Нови Сад где их убрзо очекује нови дуел где оптерећује улога фаворита.
ВОЈВОДИНА је дужник Шапца. Друго место у А2 лиги претходне сезоне и победе у домаћем такмичењу вратиле су део дуга, а преостао је још реванш за убедљив пораз у првом делу Супер лиге на базену „Слана Бара“ и поход ка првој победи у Новом Саду од 2016. године.
Новосађани се надају пласману у плеј оф, водиће битку са „Партизаном“, но пораз од Београђана у претходном колу, на свом базену, удаљио их је значајно од тог циља, наметнувши императив у дуелима са јачим ривалима. Блажевић, Марић, Прекогачић, Васин предводе екипу која је селектирана из млађих категорија клуба и то познанство је њихова предност. Ипак, дуго „Војводина“ не зна за победу у званичним мечевима. Крајем јануара су савладали, у Регионалној А2 лиги, „Катаро“ и „Задар“, а потом је уследио плеј оф у коме су остварили само један реми (7:7), али изузетно вредан, не толико за њих, колико болан за „Раднички“ из Крагујевца, уз четири пораза. Лигу су окончали на шестом месту. Немају шта да изгубе, а лидер је велики мотив. Они сматрају Шапчане дужницима. У последњем колу претходне сезоне овдашњи тим им је узео бараж место, изборио А1 лигу, а потом је и оставио иза себе Новосађане у домаћем шампионату.
ШАБАЦ иде својим путем, лидер је и жели прво место пред плеј оф. Ривала најбоље познаје Рогач Драгољуб, најбољи играч тима претходне сезоне, данас бек Шапчана. Квалитет је на страни „Шапца“, посебно уколико Мировић буде имао на располагању комплетан тим.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa