Инфо

18. април 2019.18. апр 2019.
БЛИЖЕ ИЛИ ДАЉЕ
РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ (М)

БЛИЖЕ ИЛИ ДАЉЕ

За публику, навијаче, за све у МЕТАЛОПЛАСТИЦИ плеј оф сезоне 2018/19. (био) је велика непознаница. Три од пет ривала су могли упознати кроз Супер лигу, али два „дошљака“ из СЕХА лиге не, те су и предвиђања могла бити само релативна, без релног утемељења. Више се сањало, мање планирало и очекивало.
Два кола су протекла, још осам је остало, но прве рунде су само појачале снагу „плавих снова“. Другопласирани тим Супер лиге машта о повратку у СЕХА лигу после седам година, сања можда и пехар, а то им за право дају одлична игра у Нишу упркос поразу и још бољи и сигурнији наступ у Београду. Ипак, да ли ће сневати још више или ће бити ближе „наглом буђењу“ одредиће дерби у суботу. Снови Шапчана не разликују се од снова Панчеваца, учинак је једнак. ДИНАМО је бриљирало у Супер лиги, али перфектан низ „покидала“ им је Металопластика. Није тај дуел много тога променио, али је показао да „плави“ могу, да не треба унапред себе да осуде на улогу аутсајдера. Четврти пут играју ове сезоне Динамо и Металопластика, успешнији су Панчевци, успешнији су и када се осврнемо на скорију прошлост, успешнији у збиру, но у Шапцу ствари изгледају другачије (статистика горе).
У Панчеву се СЕХА гледала пре две сезоне, а не скријаву да исто то желе и наредни шампионат, бар то, а можда и више. Били су апсолутно доминантни у домаћој лиги, изгубили у Шапцу и у Београду, од Партизана, када то већ није било важно. Војводина их је победила тесно у финалу Купа, убедљивије на старту плеј офа, али су против Железниачара показали да су квалитетом на нивоу регионалне лиге. То је јасно и када се погледа састав са Вучковићем, Костадиновићем, Димитријевићем, Савићем, сјајним Златановићем на голу, „екс пластичарима“, Милошевићем на црти и Јездимировићем у бековској линији.
Када у редовима ривала „игра“ искуство Лиге шампиона, Светског првенства, Олимпијских игара, финала Европског првенства, када се борите против сезона квалитетних иностраних лига, морате надмашити себе да би победили. Ако у овим сегментима „плави“ не могу парирати „црно-жутима“, могу у жељи, полету, самопоуздању посебно младих играча жељних да докажу колико су реални њихови снови. Спортска жеља је да оба тренера, Теодоровић и Петковић, на располагању имају све играче, те да буде права, велика рукометна битка.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa