Инфо

2. јун 2011.2. јун 2011.
УСПЕХ КОЦЕЉЕВАЧКИХ ТАЛЕНАТА

ЖЕЛИМ ДА НАУЧИМ ВИШЕ

Четрнаестогодишња Ивана Петровић из Брдарице, ученица ОШ “Драган Срнић“ у Драгињу, и ове године пласирала се на републичко такмичење, пошто је претходно освојила треће место на регионалној смотри младих талената.
Ивана се ове године представила научно-истраживачким радом из историје на тему: „Стварање Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца“. Како каже, омиљени предмети су јој математика и биологија, воли природне науке, али је истовремено желела да научи више о историји свог народа. Жеља за знањем ју је мотивисала да се опроба и у области друштвених наука.
Велику помоћ у раду пружила јој је проф. Дубравка Пауновић, а Ивана истиче да је за прикупљање грађе користила велики број литературе као и да јој је одлазак на Институт за савремену историју у Београду и сусрет са угледним историчарем проф. Момчилом Исићем веома много значио.
- Радећи на овом пројекту стекла сам веома значајно искуство како се прикупља грађа за научно-истраживачки рад, а обилазак музеја ми је помогао да употпуним податке које сам презентовала у раду - рекла је Ивана и додала да увек жели да научи више него што је то предвиђено наставним програмом, те своја знања проширује на овај начин.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa