Инфо

25. април 2019.25. апр 2019.
Један добровољац јачи је  од 1000 натераних
ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА

Један добровољац јачи је од 1000 натераних

У Шапцу је у петак одржан четрнаести протест “Један од пет милиона”. Грађани су носили транспаренте “Један добровољац јачи је од 1000 натераних”, “СНС никада неће владати нашим градом” и “Устани Србијо”. Шапчанима се обратио Саво Манојловић испред Удружења за заштиту уставности и законитости и рекао да су протести у више од 110 градова крунисани великим протестом у Београду. Како је истовремено са овим протестом у Шапцу одржан митинг СНС у престоници, Манојловић је тим поводом изјавио:
-У Београду имамо парадигму целокупне ситуације у Србији. Имамо ситуацију да су окупиране јавне институције у Србији, у Београду су многе институције радиле само до 13 часова, уместо да штите јавни интерес и раде у служби грађана, људи су били уцењени и плаћени између 1000 и 2000 динара да подижу нарушено самопоуздање једном човеку, рекао је Саво Манојловић. Он је такође додао да памти Шабац у време када су биле поплаве.
-Као и тада, поново показујемо солидарност, слободу и правду онда када је најтеже. Разлика између поплаве и њих (тренутне власти) је у томе што вода има елементарни осећај одговорности, када направи штету она се повлачи, а ми ћемо ове морати да отерамо! Данас је цела Србија поплављена корупцијом, непотизмом и уценама. Данас, и поред тога, град попут Шапца је острво слободе у тој поплављеној Србији, закључио је Манојловић.
Пред грађанима Шапца говорио је и Салко Карадаревић, члан Градског већа и председник Иницијативе “Село – град”. Он је нагласио да се протести морају наставити стрпљиво и упорно, све док се не испуне захтеви грађана.
-Све док се не испуне захтеви, ово је вид борбе. Ако нам се захтеви испуне, ми смо сигурни да ћемо победити Александра Вучића на фер и поштеним изборима, рекао је он и додао да постоје три “категорије следбеника режимских лажи” – њихови функционери и повереници, криминалци са којима сарађују и грађани који уцењени подржавају режим.
-Морамо да будемо јединствени, храбри и изнад ове ситуације. Победићемо Александра Вучића, а једини избори на којима ће се он након тога такмичити је фестивал лажова у Љубовији, изјавио је Карадаревић.
Н. Марјановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa