Инфо

25. април 2019.25. апр 2019.
Трагом вести о догађајима у цркви у касарским ливадама

У лажи су кратке ноге

Поводом догађаја који се одиграо 13. априла у свечаној сали Храма Св. Василија Острошког у Касарским Ливадама надомак Шапца и спорног видео снимка на којем се људи веселе, а који су без претходног истраживања и провере објавили таблоиди, разговарали смо са протом поменуте цркве Иваном Јанчићем који је понео жиг осуде јавности, без прилике да се одбрани.
Наиме, у свечаној сали при храму, која је залагањем проте Јанчића и подигнута, прошле недеље био је организован дочек гостију из Београда и Земуна, чланова Удружења “Центар за живот” које је основано благословом Његове Светости патријарха српског г. Иринеја при храму Рођења Пресвете Богородице у Земуну. Ово Удружење има за циљ да образује младе људе о значају светиње брака, породице и олакша им проналазак брачног друга у окриљу Цркве.
У наставку дружења, старешина храма је отпевао три песме. Потом је девојка из Београда отпевала још три, приликом чега је неко снимио видео запис, а прота Јанчић за наш лист о овоме каже:
-Што се тиче спорног снимка, неко убачен је смишљено снимио неке детаље и објавио на јавним мрежама где су новинари покушали да све то исценирају и облате цркву и мене. Све је одржано у једном пристојном амбијенту који приличи цркви. Није било пијанстава нити вулгарности, каже прота Јанчић и додаје да сматра да је циљ овог покушаја да се направи скандал и разбије идеја и рад добронамерних људи о оживљавању наше нације.
-На снимку се види како се весели и игра један дечко, наш комшија и парохијан, ментално ометен, сви га овде знају годинама. Oн je у моменту када је почела музика устао и почео мало да се весели и игра, а новинари су то злоупотребили, каже прота.
Хришћански није осуђивати и упирати прстом јер “Како мерите другима, онако ће вам се мерити”. А треба имати у виду да је глас истине понекад тих, али ко уме да слуша, чуће га, па се подсетити и оне народне: “У лажи су кратке ноге”.
Ожалошћена
породица
Насупрот наводима таблоида где стоји да је у сали трајала “теревенка” док је породица жалила покојника, породица која је салу изнајмила за помен званично се огласила у одбрану угледа старешине храма Ивана Јанчића.
Н. Марјановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa