Инфо

25. април 2019.25. апр 2019.
ПОЧЕТАК ОБЕЋАВА
КАЈАК: КУП СРБИЈЕ

ПОЧЕТАК ОБЕЋАВА

Кајакашка сезона је почела, а старт је „обећао“ још много радости за шабачки кајак током 2019. године. Ова година је посебна, као предолимпијска, она је лето у коме вреди изборити олимпијске норме у никада јачој конкуренцији. У Београду су се надметали кадети, јуниори и наравно сениори, а наш град и клуб ЗОРКА богатији су за 15 одличја.
ЛУКА МАЊЕНЧИЋ је кадетски шампион једноседа на 1.000 метара. Ово је дисциплина где је шабачки тим однео дуплу победу с обзиром да је други кроз циљ прошао МИХАЈЛО ДОВРАГОВИЋ. Комплет кадетских медаља употпунио је ВЕЉКО ДОВРАГОВИЋ К1 бронзом на деоници од 500 метара.
ДУЊА САРИЋ је обележила јуниорски наступ Шапчана. У К1 1.000 била је бржа од конкуренција и дошла до трона. „Исковали“ су „зоркаши“ још пет медаља у овој старосној категорији. Вицешампионско звање носи ЖАРКО ЈАКОВЉЕВИЋ и то у две дисциплине К1 500 и К1 1.000. Чланови већ познатог двоседа БРАНКО ЛАГУНЏИЋ и ВУК МИЛЕТИЋ освојили су по бронзу у једноседима на 1.000, односно 500 метара. Кану бронзу заслужио је МИХАЈЛО МАЛОВИЋ на најкраћој дистанци од 200 метара, дисциплина једноклек.
МАРКО ДАМЊАНОВИЋ је једни „златни сениор“. Кануиста је славио титулу у Ц1 1.000. На два пута краћој дистанци је освојио друго место, док је у спринту једноклека (200 метара) био трећи. Медаљу за сениоре донео је још НЕБОЈША ГРУЈИЋ, други у једноседу на 200 метара.
Треба напоменути да су се надметали само једноседи, а посебан адут нашег кајака су вишечлане посаде. Екипу су у Београду предводили тренери: Урош Павловић, Милан Ђенадић и Душко Станојевић.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa