Инфо

2. јун 2011.2. јун 2011.
ПОЉОПРИВРЕДА НА КОЛЕНИМА, ЧЕКА ПОМОЋ ДРЖАВЕ

СУБВЕНЦИЈЕ СПОРО СТИЖУ

Влада Србије донела одлуку да субвенционише пољопривредне произвођаче, који располажу са до десет хектара. Ратари сумњичаво врте главом, уверени да ће обећано користити али живот не може да чека
Њиве су већ засејали. Опет се свако сналазио, како је умео и могао. Колико успешно, најбоље ће показати овогодишња жетва. У току је заштита усева од корова. Поново, велика улагања.
Ко се како снађе. Предстоји нам да се молимо свевишњем. Само нам он изгледа може помоћи. Више кише и сунца . Такву климу прижељкујемо. А живот не може да чека. Кукуруз расте, а сњим и коров. Уравнали су на многим њивама. Нема новца више ни у сламарицама. Све смо испразнили. Ако не роди. Ако нам се улог не исплати, пропаст, каже Аврам Гишић пољопривредник из Белотића. Он производи храну на мањем поседу. Највише за породицу, а што претекне продаје. Од скромне пензије, данас се тешко саставља крај с крајем. Аврем је и председник Удружења одгајивача оваца и коза општине Богатић “Бело јагње“.
Тражили смо пре неколико година помоћ у виду донације од државе за унапређење производње оваца у нашем крају. Нажалост она је изостала и ситуација са одгојем оваца и коза у Мачви, а и целој Србији није најбоља. Принуђени смо да “сваштаримо“ у производњи да би преживели. Не одустајемо од захтева за помоћ у циљу повољнијих услова за бављење сточарством. Надам се да ће и ново министарство за пољопривреду правилно схватити наше жеље и настојања и оно помоћи, додаје Гишић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa