Инфо

25. април 2019.25. апр 2019.
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Без тензије и притиска

Лаганим, сигурним корацима МАЧВА приводи другу суперлигашку сезону крају. Данас гостује ЗЕМУН, а уколико шабачки тим оправда улогу фаворита, можемо већ говорити о мирним трасама опстанка. У септембру ће МАЧВА напунити сто година и извесно носити епитет суперлигаша, већ стабилног.
Земунци су пример тима који тешко може да опстане у елити. Играју лоше, резултати су на нивоу игара, већ три тренера су седела на клупи тима из „горње вароши“ и ма колико њима утакмица у Шапцу значила све, реално је домаћи тим далеко квалитетнији и не би требало да има проблема уколико искаже жељу као у претходним утакмицама. Јесењих 0:2 у Шапцу се памти, али није имало претерани утицај на сезону „црвено-црних“. Два ремија у плеј ауту се могу назвати и успехом ЗЕМУНА, а у укупно три победе остварене ове сезоне, последња је извојевана још 27. октобра“. Право је чудо да екипа у којој је најбољи стрелац Кукуличић са четири гола, још има шансе за опстанак, а да га изборе потребно је много чуда, „чуда“.
Утакмица против СПАРТАКА је меч две екипе које носе жељу да буду најбоље у плеј ауту. Надали су се плеј офу, али нису досањали тај сан и сада желе оптимистичан крај првенства. Суботичане предводи један од најзначајнијих тренера МАЧВЕ у походу на Српску лигу Предраг Роган. Шапчане је преузео 2015. године, после испадања у Српску лигу, одмах је тим вратио у виши ранг, а потом јесењу полусезону окончао као најбољи тим другог ранга. Денковић и Обрадовић су најбољи стрелци осредње ефикасног тима. Остојић на голу, Керкез и Текијашки су лидери дефанзиве, док навалу ојачавају још: Милошевић, Главчић, Маричић. Имали су лошу јесен и током прелазног рока су променили значајан део тима и то је дало резултате. Суботичани су имали запажен наступ у Европи ове сезоне, елиминисали ирски „Колрејн“ и велику „Спарту“ из Прага, а потом елиминисани од данског „Брондбија“. Цех за те напоре платили су у првенству. Ипак, неће нико заборавити 1:3 на стадиону Партизана и 1:2 на „Карађорђу“. Страха је било, али је ишчезао, ту, у највишем рангу ће „небеско – плави“ бити и наредне сезоне.
У Шапцу гостује тим у невероватној форми (статистика горе), најбољој уколико не рачунамо Црвену Звезду. Мачва и Спартак ће одиграти четврти меч ове сезоне, а на претходна три су виђена укупно два гола. У другом колу Купа и првом првенственом „голубови“ су победили 1:0, док је у Шапцу меч завршен без голова, те су „црвено – црни“ у потрази и за првим голом ове сезоне против дугогодишњег суперлигаша из Бачке.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa