Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
Уједињени да отерамо „аждају“
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА ОБЕЛЕЖИЛА ЂУРЂЕВДАН У ШАПЦУ

Уједињени да отерамо „аждају“

На обележавању славе, председник Извршног одбора ДС и заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић најавио за 19. мај формирање Уније Демократске странке. Окупљамо се да аждају уклонимо из Србије, поручио лидер ДС Зоран Лутовац
Шабац је био домаћин обележавања славе Демократске странке – Ђурђевдан.
Обраћајући се члановима ДС, гостима и званицама, председник Извршног одбора странке и заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић истакао је да је Шабац идеално место за обележавање славе ДС у оваквим друштвеним околностима.
- Пре свега због тога што смо ми у Шапцу, заједно са нашим савезницима и пријатељима, а међу првима у Србији имали довољно разумевања, уважавања, солидарности, мудрости, енергије, заправо свега онога што ће свима нама бити неопходно у нашој борби. Ова година је веома значајна за ДС и препуна симболике. Почетком ове године обележили смо 100 година од оснивања, 29 година од обнављања рада. Оно што нас очекује, а то је формирање Уније Демократске странке 19. маја, заједно са нашим пријатељима из Заједно за Србију и Социјалдемократске странке – рекао је Косатдиновић.
Биће то, како је наставио, први корак ка уједињењу у ДС свих оних који баштине исте заједничке вредности, исте политичке циљеве, свих оних који виде Србију као модерну, развијену, демократску европску државу.
- ДС је одувек била носилац демократских промена у друштву. Дубоко верујем у то да велика ДС коју представља њен природни председник Зоран Лутовац, где су најистакнутији Небојша Зеленовић, Александар Ивановић, Драгана Ракић, Александра Јерков, Дејан Николић, Константин Самофалов..., а из којих чврсто стоје и саветима их усмеравају професор Драгољуб Мићуновић, Борис Тадић, Душан Петровић, може да оствари те циљеве. Таква ДС је заправо највећа опасност по овај криминални режим – истакао је Костадиновић.
Он је нагласио да је за 100 година колико постоји, ДС била забрањивана, поново обнављана, некада била горе, некада доле, са већом или мањом подршком грађана, оправдано или не, али се показало да нормалног политичког живота нема без ње.
- Тако је било у прошлости, тако је данас, тако ће бити и у будућности – поручио је Костадиновић..
Поздрављајући окупљене, Председник ДС Зоран Лутовац је подсетио да ДС слави Ђурђевдан кога у народу зову Победоносац, а он убија аждају.
- Окупљамо се да ту аждају уклонимо из Србије. Надамо се да ћемо успети сви заједно да Србију вратимо у руке оних који треба да воде државу, у руке демократа који воде рачуна о општем добру, а не о себи – додао је Лутовац.
Зеленовић:
Да донесемо победу
Градоначелник Шапца Набојша Зеленовић је рекао да је Шабац домаћин свим демократама, свим онима који желе да буду део једне велике организације која треба да помогне да се Србија нормализује.
- То једино може да уради ДС, снажна, ојачана са новом политиком и новим људима. Само таква може да донесе нову вредност на политичку сцену. Истовремено, ово је процес у ком ми треба да дођемо до нових лидера у градовима Србије и да са новом политиком, на коју сам ја лично поносан, а односи се на оно што смо ми у Шапцу урадили кроз непосредно изјашњавање грађана, локалне, економске и културне политике. То су нове вредности које ћемо понудити грађанима Србије. Сигуран сам да ће ово бити тежак пут, али су демократе навикле да савладају препреке. Треба да направимо огранизацију од 50 хиљада људи, која је способна да на првим следећим, поштеним изборима одбрани 8.300 кутија и донесе победу и уведе нормалност у Србију – истакао је Зеленовић.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa