Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
Шабац плеше
ПРВИ ФЕСТИВАЛ ПЛЕСА

Шабац плеше

Светски дан игре и плеса прославља се више од 30 година широм света, а ове године Шапчани су имали задовољство да 29. април обележе и у свом граду. Манифестација “Шабац плеше” први пут у Шапцу
На светски Дан игре, КУД Шабачке мажореткиње уз подршку Туристичке организације Шапца организовао је први фестивал плеса у Шапцу. Догађај је одржан на простору Кош клуба, иза хотела Галеб. Иако прохладно време са повременом слабом кишом учесницима није ишло на руку, није их спречило да својом вештином и расположењем подигну атмосферу и оправдају очекивања поблике.
Фестивал су отвориле мале мажореткиње узраста до 10 година које су побрале највише симпатија посетилаца, а њихове старије колегинице, које важе за најхаризматичније даме овог фестивала, из првог састава програм су затвориле. Тринаест плесних група представило се разноврсним играма, па су присутни могли уживати у широкој лепези програма, од модерних плесова до традиционалних игара. Први ансамбл Центра за очување културе и традиције “Јеврем Обреновић” представио је игре из Биначке Мораве и освојио неизоставне реакције публике, а деца из истог фолклорног ансамбла пропраћена су таласом аплауза. Узимајући у обзир да је догађај пао на други дан Васкрса и да су дани одмора спојени и са првомајским празницима, директор Туристичке организације Шапца Срђан Митрашиновић задовољан је одзивом.
-Мислим да смо овом првом манифестацијом поставили темељ и да ћемо наредних година бити још успешнији. Велики број учесника и оних који су дошли да им пруже подршку гарант су да ова манифестација има будућност, рекао је он изражавајући наде да ће ово постати још једна традиционална шабачка манифестација.
Судећи по утисцима, уживали су и учесници и посетиоци, па и следеће године са нестрпљењем очекујемо квалитетан програм, добро дружење и да Шабац опет заплеше.
Н. Марјановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa