Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
КОЦЕЉЕВА УГОСТИЛА МАЛЕ ОЛИМПИЈЦЕ

“ПОЛЕТАРЦИ” ОДБРАНИЛИ ТИТУЛУ

ПУ “Полетарац” прошлог петка била је домаћин IV Малих олимпијских игара за децу предшколског узраста. Коцељевачки вртић је тим поводом угостио преко 250 малишана и њихових васпитача из десет градова и општина Мачванског и Колубарског округа. Осим коцељевачких малишана, међу малим олимпијцима била су деца из Богатића, Владимираца, Крупња, Лајковца, Лознице, Малог Зворника, Мионице, Уба и Шапца који су учествовали у такмичарском делу, док су специјални гости стигли из Власотинаца из вртића “Милка Диманић”.
Улогу домаћина коцељевачки вртић изборио је прошле године освајањем првог места у Малом Зворнику, а титулу првака сачувао је и овога пута, те ће и наредне године бити организатор ове дечије спортске смотре. Друго место припало је ПУ “Невен” из Мионице која је била иницијатор и организатор првих игара за децу предшколског узраста, док су бронзану медаљу освојили малишани из Шапца, из ПУ “Наше дете”.
Победнички тим бројао је 20 “полетараца”, по десет из две предшколске групе са васпитачицама Драгицом Петковић, Милом Сарић, Марином Гајић и Слободанком Пуретић, а усхићење приликом подизања победничког пехара, поред главних актера, нису могли да сакрију ни навијачи међу којима су били и малишани који нису учествовали у играма као и претходна генерација “спортиста” која је својом победом довела Мале олимпијске игре у Коцељеву. –Деца су се такмичила у осам дисциплина. Ту је била игра брзи тротинети, мала кошарка, трка у џаковима, скупљање лоптица, полигон спретности, весели фудбал, надвлачење конопца и музичке столице. Ми смо на четвртим Малим олимпијским играма однели победу, освојили златну медаљу и пехар, са укупно освојених 60 поена. Другопласирана је била установа из Мионице која је имала 53 бода и трећепласирани су такмичари из Шапца који су имали 50 бодова- рекла је васпитачица Мила Сарић.
Овогодишња организација игара била је увертира за наредну годину.
–Ми смо се трудили да се сви учесници осећају пријатно и добродошлим, да такмичење протекне у фер игри и да најспретнији победи. Најважније је деци на овај начин, кроз игру, приближити спорт и здрав стил живота, пробудити здрав такмичарски дух, развити осећај и за победу и за пораз, али првенствено код њих развити сараднички осећај и створити тимске играче- изјавила је Марина Гајић.
У организацији ових игара коцељевачки вртић имао је подршку других установа, предузетника, појединаца.
–У организацији нам је прво помогао професор физичког васпитања Иван Јуришић, некадашње дете овог вртића, који је посао баш срцем радио и његови ђаци волонтери. Најупечатљивији утисак на мене је оставило радовање тих ученика када су деца из наше установе победила. Мислим да се тако искрено не би радовали чак ни за своје учешће. Та искрена подршка је најлепша слика. Велика помоћ стигла је и од Драгана Игњатовића који нам је уступио ресторан у којем смо угостили све госте и учеснике. Оснивач је пружио, такође, несебичну подршку око свега, иако су тог дана били додатно ангажовани. Такође, ту је и “Раух” који је донирао сокиће за учеснике. Сваки вртић је имао до 20 чланова у екипи- изјавила је директорка ПУ “Полетарац” Гордана Мијаиловић и додала да је спонзор “Пертини” наградио најуспешније такмичаре обезбедивши вредне поклоне за три првопласиране екипе и организатора.
Она је истакла да је поносна на “своју” децу напомињући, помало шаљиво, да нису морали баш поново победити јер је приликом организовања једне овакве манифестације потребна велика одговорност и додатна ангажованост. –Ипак, оверити победу не може свако- закључила је Мијаиловић.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa