Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
ПОБЕДА И ЧЕКАЊЕ
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

ПОБЕДА И ЧЕКАЊЕ

У Крагујевцу је све изгледало добро, деловало је да Шапчани иду ка победи, али силно мотивисан домаћин је дочекао и искористио пад у игри у финишу и дошао до важне победе. Финалиста Купа је сада лидер, освајач трофеја други, међутим не може Раднички бити фаворит за прво место јер га, бар на папиру, чека много тежи посао у последњој рунди регуларног дела. Уз дужно поштовање према традицији и величини клуба, свакако да је, у овом тренутку ПАРТИЗАН много пожељнији ривал у полуфиналу плеј офа од Шапчана.
Ипак, пре свега, да би зависио од исхода утакмице у Београду, ШАБАЦ треба да савлада Новосађане на свом базену. Табела и досадашњи резултати говоре како то не би тревало да буде проблем. Међутим, притисак императива и очекивања уме да буде озбиљан терет који спутава, али терет са којим фаворит мора да се избори. ВОЈВОДИНА сезону завршава у Шапцу. Нема разлога за калкулације, за прерасподелу снага, од суботе увече су на одмору и долазе жељни да се докажу у посебној атмосфери, против фаворита за титулу. Нису се прославили некадашњи учесници Лиге шампиона у Супер лиги, у пет кола су претрпели пет пораза. Озбиљнији отпор пружили су само на базеу „Слана бара“. Нису имали снаге да парирају „чивијашима“ пре 20-ак дана. Васин, Пекогачић и Марин свакако стижу у намери да одиграју најбољи меч у сезони, а на играчима Миодрага Мировића је да их спрече у томе.
Уколико Крагујевац изненади у Београду, ШАБАЦ је други и очекује га двомеч са Звездом у полуфиналу. Реми и тријумф ЗВЕЗДЕ отвара врата овдашњем тиму да заузме прво место победом против „лала“. У том случају следе дуели за финале против ПАРТИЗАНА. Најгори сценарио (пораз од Војводине и победа Звезде) води Шапчане на место три, но о томе не желимо ни да размишљамо. Партизан је свакако четврти. Новосађани и Нишлије ће играти још само овог викенда.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa