Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
ЈЕДАН ОД ПЕТ МИЛИОНА

У свету Дан слободе медија, а у Србији петак

На протесту “Један од пет милиона” који се у петак одржао у Шапцу, грађанима се обратио доктор политичких наука Чедомир Чупић.
Он је рекао да је Шабац међу последњим преосталим острвима слободе и демократије у Србији, те да је пример осталим градовима како се на прави начин изборити против узурпатора.
-Ваш избор за слободу је изнад било које цене и тренутне користи која би вас заварала. Осећај одговорности када је у питању слобода, припада вишем смислу живота, рекао је Чупић и указао част “онима који су се одупрли узурпаторској власти Александра Вучића и његовим слугама у том нечасном послу”. Рекавши да су градоначелник Шапца и људи око њега показатељ добре организације власти, по својој суштини демократске, Чупић се дотакао и слободе медија.
-Уосталом, слободан и високо професионалан медијски систем у Шапцу и нама у Београду често скида повез са очију како бисмо сазнали шта нам се дешава. Честитам медијима у Шапцу на светски Дан слободе медија, тако се обавља посао на највишим нивоима етичких начела, изјавио је он.
-Показали сте како се одговорно делује у јавном пољу, како се људи истинито и тачно информишу и који садржаји на вредностан начин оплемењавају јавни живот и јавну сцену, рекао је он.
-Посебно сам поносан што потичем из породице која је на почетку формирања модерне српске државности дала велики прилог у јуначком делу, војводе Стојана Чупића, Змаја од Ноћаја, али и великог дародавца науци и академији, Николе Чупића који је све богатство завештао српској науци и академији, закључио је Чупић сумирајући да је Шабац изнедрио многе слободарске личности и одолевао домаћим и страним окупаторма више од два века.
Након говора колона се кретала првобитном рутом кроз насеље Бенска бара, јер, како је изјавио Александар Мијаиловић из Савеза младих Шапца, Тркалиште је већ “разбуђено”, тако да је и за следећу седмицу, петак у 19 часова, најављена иста путања протестне шетње.
Н. Марјановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa