Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
ПРОТЕСТ СЕ ПРЕСЕЛИО У ПАРК ИСПРЕД ПРЕДСЕДНИШТВА СРБИЈЕ

Слободна зона на Андрићевом венцу

Учесници протеста "Један од пет милиона" су после протестне шетње у центру Београда, формирали такозвану "Слободну зону" у Пионирском парку код Председништва Србије и најавили да ће свако вече читати "слободне вести".
Протест је почео на простору испред Теразијске чесме, а великим аплаузом су упутили симболичну подршку власници новосадског Канала 9 Маји Павловић, која штрајкује глађу испред седишта РЕМ-а код зграде Дома синдиката. Са камиона са озвучењем испред Председништва су прочитане такозване слободне вести о стању у српским медијима, о штрајку Маје Павловић, а коментарисане су и поједине изјаве председника Србије Александра Вучића и осталих високих званичника.
У Пионирском парку подигнут је шатор, где грађани разговарају са представницима опозиције. Испред шатора је озвучење а истакнута је и парола "Почело је". Грађани стоје испред Председништва око које се налази метална ограда. Председник градског одбора Двери Југослав Кипријановић рекао је да ће у Слободној зони са грађанима свакодневно разговарати посланици, чланови Асоцијације слободних одборника Србије и друге јавне личности.
Према његовим речима, планирано је да лидери опозиције у 14 часова одржавају конференције за новинаре као и да се увече емитују дневници слободне Србије.
- Ово је слободна зона за ослобођење Србије - рекао је Кипријановић.
Велики део парка у близини шатора био је натопљен водом из прскалица за поливање које непрекидно раде.
Серенада за председника
Странке које учествују у протесту „1од 5милиона“ организовале су дежурства у Слободној зони, а најзанимљивије је, по очекивању, било током дежурства Покрета слободних грађана Србије. Председник ПСГ Сергеј Трифуновић је организовао „Вече серенада“ током које је свирао гитаре и певао председнику Србије испод терасе. Једна од најуверљивијих песама била је „Кукавица“ Светлане Цеце Ражнатовић.

Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa