Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
Уколико верујете у снове, све је могуће
Фирма СЕТ обележила Дан девојчица

Уколико верујете у снове, све је могуће

„Смело и храбро бирајте своја занимања, јер кад волите оно што радите, заправо никада нећете радити у животу, већ уживати“
Предузеће за инжењеринг, консалтинг, пројектовање и изградњу "СЕТ", у сарадњи са Удружењем пословних жена, обележило је последењег четвртка у месецу априлу, традиционално, Дан девојчица.
Овим поводом шабачку фирму су посетиле девојчице из основних школа "Мајур" и "Стојан Новаковић". Њих су, испред СЕТ-а угостиле Биљана Брајић, Ана Веселиновић, Александра Марјановић, Ивана Петров и Смиљана Марић.
-Кроз презентације и дружења имали смо прилике да нашим гошћама прикажемо да жене могу да успеју у свим занинмањима, чак и у оним за њих нетипичним ако су довољно посвећене и довољно вредне и радне. Жене у СЕТ-у имају ту прилику да кроз рад на разним пројектима могу стално да напредују, уче, раде и да се једноставно остваре- истакла је архитекта у СЕТ-у Ивана Петров, и поручила свим младим људима да смело и храбро бирају своја занимања, јер кад волите оно што радите, заправо никада нећете радити у животу, већ уживати.
После презентације у седишту фирме, гошће су посетиле градилиште на локацији зграде Центар 5 у Масариковој улици, где су виделе “како из планова и визија настају решења на корист средине у којој живимо и стварамо“.
-Све што сам видела и чула овим поводом ми је од великог значаја. Пробудило је у мени жељу да постанем архитекта, а посебно ме фасцинирала чињеница да је иза већине ових радова жена. То је свакако доказ да ми нисмо слабији пол- истакла је ученица ОШ „Мајур“ из Мајура Катарина Иванић, а о квалитету и занимљивости изговореног и приказаног овим поводом слаже се и Андријана Раковић, ученица ОШ „Стојан Новаковић“ из Шапца.
-Прича је била невероватно занимљива. Објасниле су нам шта бројна занимања значе, и како њиховим заједничким радом настаје једна зграда. Иако у будућности не планирам да идем овим путем, сматрам да су ово доста корисне информације- изјавила је Андријана.
Дан девојчица организује се широм света и има за циљ да девојчице оснажи приликом одабира будућих професија, да не подлежу стереотипима, већ да се руководе личним интересима и талентима. Овај дан је идеална прилика да девојчице буду инспирисане пре свега женама које су постигле успех у својим каријерама.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa